Правителството развърза кесията за пенсионерите

17933
Правителството развърза кесията за пенсионерите
Снимка: БГНЕС

Правителството одобри отпускането на еднократни великденски надбавки за пенсионерите. Това стана ясно след днешното заседание на Министерския съвет.

40 лева ще получат пенсионерите, чиято пенсия или сборът от пенсиите заедно с добавките или компенсациите към тях е в размер до 150 лева включително. Допълнителна сума от 30 лева ще получат пенсионерите с размер на пенсията от 150.01 лева до 251 лева включително. За всички пенсионери с пенсия над 251 лева размерът на добавката е 20 лева.

НОИ: Има 57,7 млн. лева за еднократни великденски добавки за пенсиите

Надзорният съвет на Националния осигурителен институт (НОИ) утвърди проект на Постановление на Министерския съвет за одобряване на до...

Според изчисленията на НОИ общата сума, която ще отиде за надбавките, е 57,7 млн. лева.

Още на срещата в понеделник (10 март) с медиите въпросът с добавките за пенсионерите беше повдигнат заради съмнения, че помощта се дава с предизборна цел. Тогава Пламен Орешарски заяви, че всяка година в България има избори и за да няма съмнения, трябва правителството да спира да работи няколко месеца преди да тръгнат изборите. А лидерът на БСП Сергей Станишев каза, че е справедливо пенсиите да бъдат увеличени.

Същият ден стана ясно и че заплатите на депутатите се размразяват. Увеличението ще е от 561 лева, тъй като от 2010-та година насам парламентът замразяваше възнагражденията на народните представители. Някои от обясненията за решението са, че нещата в България се подобряват бавно и постепенно, като вече има възможност за вдигане на доходите.


Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com

ОЩЕ ОТ Политика