Седем имигранти са заподозрени във връзки с терористични групи

23715
Седем имигранти са заподозрени във връзки с терористични групи
Снимка: БГНЕС

Общо седем са влезлите в България от Близкия изток имигранти, за които има подозрения, че е възможно да са свързани с терористични организации. Това заяви пред журналисти в парламента заместник-председателят на ДАНС Недялко Недялков след заседание на Комисия за контрол над службите за сигурност, използването и прилагането на специалните разузнавателни средства и достъпа до данните по закона за електронните съобщения.

На въпрос какви са рисковете за страната ни, Недялков заяви: „Инфилтриране на лица, които са съпричастни към терористични организации, създаване на логистични звена, трафик на оръжие"

Полицай е пострадал във „Военна рампа”, няма опасност за здравето му

Полицай е бил ударен с камък по време на протеста на сирийци в бежанския лагер във „Военна рампа”. Това съобщиха от СДВР. ...

Недялков обясни още, че засега няма локализирани терористични групи в България, но има съмнения за лица, които може да принадлежат към такива организации. Всички те ще бъдат екстрадирани, но процесът отнема време, добави той, предаде Агенция "Фокус".

„Има лица, за които имаме основателни съмнения, за да ги подозираме в съпричастност към такива групи. Към тях са наложени принудителни административни мерки. В процес на екстрадиция са. Като цяло лицата, на които са наложени принудителни административни мерки, са 30. За седем от тях има подозрения, че са съпричастни към терористични организации”. Недялков уточни, че те са задържани в съответните центрове за миграция.

Иначе според заместник-председателя на ДАНС броят на влизащите в България имигранти през турската граница чувствително е намалял. Недялков уточни, че България опитва да върне обратно на Турция някои от имигрантите, които са преминали от Турция на нашата територия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com