Над 300 работници от шивашка фирма защитават с жива верига 80 метра път

4335
Над 300 работници от шивашка фирма защитават с жива верига 80 метра път

Шивашка фирма от Русе излезе на протест и направи жива верига, за да защити пътя, който е изграден от дружеството.

Той е дълъг около 80 метра и се ползва както от фирмените коли, така и от хората от съседния квартал. Пътят трябваше днес да бъде разрушен от багер по искане на ДНСК, тъй като е незаконен.

Лиляна Павлова обеща средства за разширяване на изхода на Русе за Тутракан и Силистра

"Има предвидени средства за завършване на реконструкцията и удвояване на главния път Русе–Тутракан–Силистра при ж.п. прелез...

Над 300 от общо 500 работници във фирмата излязоха с плакати и преградиха с телата си пътя на багера, предаде БГНЕС.

Те заявиха, че са готови да легнат пред него, но няма да го пуснат да разруши пътя. На това място преди е било само кал, а сега е пътен участък, направен според всички изисквания. Хората недоумяваха това ли е най-големият проблем на Русе и отказаха достъп на полицията.

Управителят Делян Диков обясни, че разрушаването на пътя ще попречи на автобусите, които возят работниците от далечни населени места, да стигат до фабриката. Клиентите от цяла Европа ще трябва да газят из калта.

На мястото дойдоха няколко полицейски екипа, но работниците не им позволиха да осигурят място за работа на багера. Стигна се до словесни пререкания и повече от пет часа достъп нямаше. От ДНСК отказаха коментар за медиите, но бяха категорични, че ще премахнат пътя.

В Русе започнаха дезинфекция на градските контейнери

Започна дезинфекция на контейнерите за събиране на битови отпадъци, разположени на територията на Русе. Дейността се извършва по предв...

Юристът на фирмата Андрей Желязков обясни, че пътят действително не е законен, тъй като при направата му не са били представени всички строителни книжа. Това обаче вече е коригирано и документацията е в общината. Единствено се чака подписът на ДНСК, които обаче отказват да го дадат, докато не се разруши пътят, след което същият този път ще трябва да се изгради наново, само че с още един лист хартия и два подписа.

От фирмата недоумяват също как е възможно Русенският административен съд да одобри действията на ДНСК, след като преди това е имало две дела, отново в същия този съд, където са се произнесли, че строителният контрол няма право да премахва обекта. Това е работа на общината.

В същото време въпросното трето решение е взето, без да се отменят предишните две, които все още са в сила. Това бе определено като абсурден парадокс.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com