Дестинация - Луната, само за 1,5 млрд. долара

25288
Дестинация - Луната, само за 1,5 млрд. долара

Група бивши сътрудници от НАСА, създали частната компания Golden Spike, обявиха, че възнамеряват да изпратят двама души на Луната. Цената на полета ще бъде 1,5 млрд. долара. Представители от Golden Spike казват, че компанията ще използва вече същестуващи технологии. Първата лунна експедиция е насрочена за края на десетилетието, информира Би Би Си.

Golden Spike не е първата компания, целяща доходи от Космоса. Space X вече успя да достави товари на Международната космическа станция със свой кораб. САЩ са първата и единствена до момента страна, която твърди, че успяла да изпрати човек на Луната през 60-те години на миналия век.

Заради високата стойност на тези експедиции от тогава хората не са се връщали на Луната.

Гигантският астероид Toutatis наближава Земята

Съвсем за да засили паниката около наближаващата дата, нарочена за край на света – 21 декември, малко преди нея край Земята ще пр...

"Елитен клуб"

Президентът Обама отмени плановете на НАСА, насочени към възобновяване на полетите към естествения спътник на Земята. Както той сам се изрази - американците вече са били там!

Golden Spike, управлявана от Алън Стърн, бивш ръководител на управлението на научните мисии в НАСА, заяви, че компанията му има амбицията да предложи полети до Луната на правителствата на държави, които искат да засилят международния си престиж.  Той визира страни като ЮАР, Южна Корея или Япония. Golden Spike възнамерява да извърши от 15 до 20 лунни експедиции.

В компанията работят много бивши сътрудници на НАСА. Един от  тях е Джери Грифин – един от директорите в НАСА от времето на мисиите Аполо.

Започва подготовка за пилотиран полет до Марс

Космонавти ще прекарат една година на борда на Международната космическа станция, изучавайки ефектите върху тялото и психиката, което е...

Според Джонатън Макдауъл - астроном от Харвардския университет, следящ всички космически полети, много от частните компании ще фалират още преди да успеят да изпратят някого в Космоса. Той счита, че Golden Spike ще бъде една от тях, тъй като предлага прекалено висока цена за услугите си.

Редактор: Е. Гигова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com