Гинка Върбакова загуби ЧЕЗ, но в санирането набира мощ

7859
Гинка Върбакова загуби ЧЕЗ, но в санирането набира мощ
Снимка: БГНЕС
Гинка Върбакова, която нашумя заради неслучилата се сделка с ЧЕЗ, вече набира мощно авторитет като строителен предприемач. Това става ясно и от поредната обществена поръчка в община Пазарджик.

Пет от общо 14 обекта, за които процедурата е финализирана, ще се изпълняват от свързани с нея дружества. Общата стойност на спечелените от тях обособени позиции е над 1,2 млн. лв. с ДДС. При положение, че общата сума на възлаганите за саниране блокове е малко над 3 млн. лева, делът на дружествата, свързани с Върбакова, е 40%.

Нейната еднолична фирма „Инерком“, с която водеше преговорите за придобиване на ЧЕЗ, се е преборила да санира блок на ул. „Освобождение“ №8. Офертата й е за 247 584 лв. с ДДС.

"Еврохолд" отрича, че е опитала да купи ЧЕЗ като използва Гинка Върбакова

Не сме играли с Гинка Върбакова. Това заяви една от водещите фигури в "Еврохолд" Асен Христов в коментар за сделката за българския бизн...

Фирма „Контур 7“ ще санира многофамилна жилищна сграда на ул. „Сан Стефано“ срещу 232 524 лв. с ДДС. Дружеството е еднолична нейна собственост до 2016 г. Сега е на Румен Трендафилов.

Фирмата „Ф Инвест“ ще санира сграда на ул. „Никола Вапцаров“ с 181 427 лева.  Старото й име е (до 2017 г.) е „Транс Билдинг Груп 2012” ЕООД. До 2013 г. дружеството е собственост на Николай Ичев. Притежател на фирмата сега е Екатерина Марчокова – Стоянова, свързана с Гинка Върбакова чрез „Инерком“, на което е бивш собственик и управител.

Фирма „Кантос БГ“ ще санира сграда на ул. „Ованес Соваджиян“ срещу 206 342 лв. Собственик на фирмата е Николай Ичев и първоначалната й регистрация е в село Семчиново, до родното село на Славчо Върбаков – съпруг на бизнесдамата.

Фирма „Торис БГ“ първоначално е на Пламен Данаилов и с адрес родното село на Славчо Върбанов – Симеоновец. Малко преди да се  финализира процедурата за избор на изпълнител от община Пазарджик дружеството е прехвърлено на Яница Димитрова. Тя е имала общ бизнес с Румен Трендафилов и Гинка Върбакова в заличената неотдавна „Солар Къмпани“ ЕАД.  

Съдът отхвърли жалбите на Върбакова срещу спирането на сделката за ЧЕЗ

И двете жалби на Гинка Върбакова срещу спирането от страна на КЗК на сделката между "Инерком България" и ЧЕЗ за българските активи на ч...

Общо взето фирмата на известната бизнесдама трупа строителен опит единствено благодарение на община Пазарджик, чийто изпълнител се явява за няколко обекта, сочи справка в регистъра на Камарата на строителите.

Сходна със сегашната ситуацията имаше и в един предишен избор на фирми, които да санират в жилищни блокове в Пазарджик. През 2018 г. Гинка Върбакова и свързани с фамилията й дружества спечелиха обекти за над 3 млн. лева (34,1% от общия дял за саниране на онзи етап).

Вижте още:

ЧЕЗ окончателно отряза "Инерком" и Гинка Върбакова

Тази публикация е създадена в рамките на договор № BG05M9OP001-2.010-0458"От Актуално" в помощ на уязвими групи, който се осъществява с финансовата подкрепа на Европейски социален фонд на Европейския съюз по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ 2014-2020 г. – Процедура „Развитие на социалното предприемачество“. Цялата отговорност за съдържанието на публикацията се носи от "От Актуално" в помощ на уязвими групи и при никакви обстоятелства не може да се счита, че тя отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган на ОП РЧР 2014-2020 г.
Actualno.com
Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители