195 селища са без ток, снегът затвори 662 училища

5413
195 селища са без ток, снегът затвори 662 училища
Особено тежка е ситуацията в областите Силистра, Добрич, Варна и Бургас

След обилния снеговалеж обстановката в страната продължава да е усложнена. В обслужваната от "ЕВН" територия на страната без ток са 195 селища в Смолян, Стара Загора, Кърджали, Сливен, Бургас, Сливен и Ямбол с общо 35 869 потребители. За отстраняването на авариите работят 98 екипа на дружеството, предаде БЛИЦ.
Без електрозахранване са общо 20 населени места с 5836 потребители в Софийска област, както и областите Монтана, Видин и Враца. По отстраняване на авариите все още работят 50 екипа на "ЧЕЗ". Без електрозахранване са 6 селища в област Варна с 1790 потребители. Отстранени са аварии в 114 селища в обслужваният от "Е.ОН" район.

Особено тежка е ситуацията в областите Силистра, Добрич, Варна и Бургас, които са под влиянието на силен циклон. В редица общини, сред които Своге, Годеч, Иваново, Лесичово, Батак и Баните, остава в сила бедственото положение.

В 17 области на Западна България пада забраната за преминаване на тежкотоварни автомобили. Код „червено" за пътната обстановка се запазва в 10 области у нас - Варна, Силистра, Добрич, Разград, Шумен, Бургас, Стара Загора, Ямбол, Търговище и Сливен.

В 662 училища в страната днес не се учи заради влошената метеорологична обстановка, грипна ваканция или по други причини, съобщи Министерството на образованието.

Сред училищата, които не работят, 120 са в област Варна, 75 са в област Сливен, 64 са в област Велико Търново, 52 - в област Добрич. Заради висок процент на заболеваемост от грип днес не се учи и в 34 училища - в 12 училища в област Пазарджик и в 22 - в Софийска област.

10% скок на потреблението на електроенергия заради студа

Заради студа, с близо 10% се е повишило потреблението на електроенергия през последните два дни, съобщиха от електроенергийния системен...

Непредвиден ремонт на отоплителните инсталации е причината да няма и учебни занятия в 3 училища в област Кърджали, в 2 - в област Пазарджик и в 1 училище в Софийска област.

Код „червено" продължава да е валиден също в Румъния и Сърбия, което означава, че транзитният трафик у нас е възможен само по южните ни граници.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com