Цистерна с пропан-бутан се е запалила край Езерово

15433
Цистерна с пропан-бутан се е запалила край Езерово

Пожар във влакова композиция с цистерна е лумнал край варненското село Езерово, предаде Агенция "Фокус". По първоначална информация става въпрос за пожар в индустриален клон на „Газтрейд”. Кметът на Езерово Тодор Гушев подчерта, че евакуация на селото няма да има.

По информация на кореспондента на БГНЕС във Варна всички влакове за и от морската столица са спрени от движение до окончателното потушаване на пожара. Цистерната е съдържала пропан-бутан и един човек е пострадал при запалването ѝ. Все още не е известно какво е състоянието на пострадалия.

Кметът на община Белослав Живко Петров съобщи, че в 16:00 часа при пълнене на газ от две жп цистерни в една автоцистерна се е скъсал маркучът и при триенето се е получила искра и е възникнал взрив.

От взрива е пострадал един мъж, който се е занимавал с тази процедура. В момента три противопожарни автомобили от ОД на МВР са на местопроизшествието и потушават пламъците. Няма опасност за жителите на селото или околната среда, но борбата с огнената стихия продължава.

Взривове в завод във Флорида, 15 души са в неизвестност

15 души са в неизвестност, а близки квартали бяха евакуирани след поредица от взривове в завод за газ пропан-бутан в Централна Флорида,...

Преустановено е движението на влаковете в участъка между гарите Езерово и Тополи, съобщиха от пресцентъра на БДЖ. Причина за спряното движение е пожар около влаковата композиция в село Езерово. До момента един бърз влак - 8632, от Варна за Пловдив престоява в гара Тополи докато не бъде пуснато движението.

Локализиран е пожарът край варненското село Езерово, каза Ивана Милева от пресцентъра на ОД на МВР.

Огънят вече не се разпространява и цистерните се охлаждат. На мястото има 5 екипа на пожарната.

Има втори пострадал, за който към момента няма информация. Засега няма опасност от усложняване на обстановката. Движението в района е отцепено.

78 преброени тела в свирепата влакова катастрофа в Испания

Испанската полиция съобщи, че е преброила 78 тела на загинали в кървавата влакова катастрофа край град Сантяго де Компостела в Испани...

Снимка: Архив

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com