Фандъкова: Отдаваме почит към делото на българина, който с делата си стана символ на Свободна България

3461
Фандъкова: Отдаваме почит към делото на българина, който с делата си стана символ на Свободна България
Снимка: БГНЕС

Поклон пред святото дело и величието на Апостола на България. Това каза Йорданка Фандъкова, кмет на Столична община, по време на възпоменателната церемония пред паметника на Васил Левски по случай 143 години от гибелта на Апостола на свободата.

„Днес отдаваме почит към делото на българина, който с делата си стана символ на Свободна България”, заяви кметът. По думите ѝ, от снощи на паметника на Васил Левски идват хиляди хора, за да изразят своята признателност.

Плевнелиев: Няма стихия, която да попречи на народа да се преклони пред святото дело на Апостола

"Няма стихия, която да попречи на 19 февруари народът да се преклони пред святото дело на Апостола на свободата. Едва ли има друг бълг...

„Много деца и млади хора дойдоха пред паметника и всеки от тях познава живота и знае думите на Васил Левски, защото те се превърнаха в азбуката на нашата любов към България. Днес пред децата си и заедно с тях на това място се питаме постигнахме ли целите за чиста и свята република”, посочи тя.

„Знаем, че още много трябва да бъде свършено и няма кой да го свърши вместо нас и не трябва да се отказваме, само защото ни е трудно и нямаме право да се връщаме назад. Това е заветът на Васил Левски, който ни казва не думи трябват, а дела, и да работим за България с усърдие, упоритост и вяра, а свободата и просперитетът на страната ни са нашето голямо общо дело”, добави Фандъкова, предаде "Фокус".

"Поклон пред Учителя, който ни учи да сме българи. Поклон пред Човека и неговата скромност, пред Героя и неговото безстрашие. Поклон пред святото дело и величието на Апостола на България”, каза кметът,

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com