Минималните температури днес ще са между минус 3° и 2°

14009
Минималните температури днес ще са между минус 3° и 2°
Снимка: Getty Images / Guliver

Днес времето в страната ще е зимно - студено, облачно, на много места - с валежи от сняг. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи за Агенция "Фокус" Анастасия Стойчева, дежурен синоптик. В крайните югоизточни райони, все още, ще вали дъжд.

През деня валежите ще продължат, но след обяд от югозапад ще започнат да отслабват, в Югозападна България ще спрат и по-късно облачността ще се разкъса. В Източна България вятърът ще се ориентира от север, ще бъде умерен, докато в Западна България постепенно ще стихне. Температурите ще са без дневен ход. Минимални - между минус 3° и 2°, по Южното Черноморие до 6° - 8°. Максимални - между минус 2° и 3°, в най-южната част от крайбрежието до 8° - 10°.

Облачно и с валежи

Днес ще е облачно с валежи, главно в Централна и Източна България, като в Югоизточна България и по Черноморското крайбрежие валежът ще ...

В София с прекъсвания ще вали сняг, повече след полунощ и в сутрешните часове, към обяд валежите ще започнат да спират. Минимална температура - около минус 3°, максимална минус 1°.

Над Черноморието ще бъде облачно. Ще вали дъжд, който с ориентирането на вятъра от север, усилването му и понижението на температурите, по северното крайбрежие ще се примесва със сняг. Максимални температури по крайбрежието от около 4° на места по северното крайбрежие до 8°-10° в най-южните райони. Температурата на морската вода е 13° - 14°. Вълнението на морето ще бъде до 4-5 бала.
В планините с прекъсвания снеговалежите ще продължат. В комбинация с умерения и силен, предимно източен вятър, по високопланинските проходи ще има навявания и преспи. Към края на деня във високите части вятърът ще започне да се ориентира от запад. Застудяването ще продължи - на 1200 метра максимална температура минус 2°, на 2000 метра - минус 7°.

В четвъртък още в сутрешните часове валежите навсякъде ще спрат. Започналото от югозапад разкъсване и намаление на облачността ще продължи и над много райони ще преобладава слънчево време. Вятърът ще се ориентира от запад-северозапад и ще бъде умерен, в Дунавската равнина и Източна България до силен. Минималните температури ще са между минус 5° и 0°, а максималните между 0 и 5°. В петък ще остане ветровито; ще има променлива облачност, без валежи. Температурите ще са почти без промяна. В събота ще бъде предимно слънчево. Вятърът ще остлабне и минималните температури ще са по-ниски, а дневните ще се повишат слабо.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com