Мръсният въздух e най-големият ни еко проблем

11026
Мръсният въздух e най-големият ни еко проблем

Най-острият екологичен проблем в България е замърсеният въздух. Около това мнение се обединяват 64 процента от анкетираните от социологическа агенция МБМД, съобщи шефката на организацията Мира Радева, пише Новинар.

84 на сто от българите признават, че се вълнуват от проблемите в екологията, но въпреки това едва 0,1 процента от анкетираните посочват, че проблемите с околната среда са водещи през 2012 г.

България e с най-опазено биоразнообразие в Европа

Световният ден на биоразнообразието – 22 май, тази година премина донякъде в сянката на тържествата за големия ни Празник на слав...

Половината респонденти смятат, че държавата трябва да се справи с нерегламентираните сметища. 46 на сто от запитаните смятат, че именно хората са основните виновници за екологичния дисбаланс. Превозните средства и промишлеността са посочени като второстепенни за замърсяването на околната среда.

Министърът на околната среда и водите Нона Караджова, която присъства на представянето на социологическите данни, заяви, че въпреки вредните навици, най-голямото ни предимство в Европа остава природата. Тя припомни, че през миналата година са определени три нови защитени територии, а други две са със разширена площ. Над 340 000 тона отпадъци са оползотворени и рециклирани.

Редактор: Ая Косарова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com