Новините: Най-важното за деня, 24 декември

5341
Новините: Най-важното за деня, 24 декември
Снимка: Getty Images/Guliver

Редакционният екип на Actualno.com ви представя вечерния информационен бюлетин, посветен на най-важните акценти от днешния 24 декември, понеделник.

ДЕСИСЛАВА ИВАНЧЕВА: НИКОГА НЕ СЪМ ИСКАЛА ПАРИ ОТ ВАКЛИН 

"Има няколко версии, които ще се изложат в съдебна фаза. Към 14:00 часа разбрах за парите, когато следствия отдел ги показаха на капака на колата. Това е пълна постановка. Тези пари са подхвърлени. Никога не съм ги виждала, никога не съм пипала 56 хиляди евро". Това заяви пред bTV задържаната за подкуп кметица на столичния район „Младост“ Десислава Иванчева. 

ПРОВЕРЯВАТ КАТАСТРОФАТА С ШЕФА НА ГРАНИЧНА ПОЛИЦИЯ

Вътрешният министър Младен Маринов е разпоредил проверка по случая с катастрофата с директора на Гранична полиция главен комисар Светлан Кичиков, който катастрофира със служебния си автомобил около 14:30 ч в неделя следобед. 

НЕ ДАВАЙТЕ ФОЙЕРВЕРКИ НА ДЕЦА, СЪВЕТВАТ ОТ МВР
Гражданите трябва да знаят, че е хубаво да се ограничи достъпът на деца до пиротехнически изделия, защото, за съжаление, голяма част от инцидентите стават именно с тях. Това каза Валентин Венков от службата "Контрол на общоопасните средства" в Националната полиция пред БНР. 

НЕ ДАВАЙТЕ ФОЙЕРВЕРКИ НА ДЕЦА, СЪВЕТВАТ ОТ МВР

Гражданите трябва да знаят, че е хубаво да се ограничи достъпът на деца до пиротехнически изделия, защото, за съжаление, голяма част от инцидентите стават именно с тях. Това каза Валентин Венков от службата "Контрол на общоопасните средства" в Националната полиция пред БНР. 

ПАТРИАРХ НЕОФИТ: НЕКА ОТВОРИМ СЪРЦАТА И ДУШИТЕ СИ ЗА РАДОСТТА ОТ РОЖДЕСТВОТО

Вестта за Христовото раждане отново отеква навсякъде около нас - в нашите храмове и в нашите домове, в нашите души и в нашите сърца, тържествено възвестявайки настъпването на благоприятната Господня година и началото на Богодаруваното ни спасение. Това се казва в Рождественското послание на Негово Светейшество българският патриарх Неофит. 

СВЕТЪТ ПРЕЗ 2018 ГОДИНА: ЧИЯ Е МАКЕДОНИЯ? 

17 юни 2018 г. След много повратности, тиха дипломация и открита конфронтация, Скопие и Атина си стиснаха ръцете за новото име - Северна Македония. Бившата югославска република под ръководството на премиера Зоран Заев пое пътя към Европейския съюз и НАТО, за да докаже не само на себе си, че тук, на Балканите, е възможно да се гради бъдеще без непременно демоните от миналото да участват в него. Спорът за името завърши. А всичко едва сега започва.

ДОНАЛД ТРЪМП ПОДПИСА УКАЗА ЗА ИЗТЕГЛЯНЕ НА АМЕРИКАНСКИТЕ ВОЙСКИ ОТ СИРИЯ

Президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа указа за предстоящото изтегляне на американските войски от Сирия. Това съобщи говорител на Пентагона, като отказа да съобщи други подробности. 

ТРЕВОГА В БАРСЕЛОНА, ПОЛИЦИЯТА ИЗДИРВА МАРОКАНЕЦ ПО ПОДОЗРЕНИЕ В ТЕРОРИЗЪМ

Държавният департамент на САЩ издаде предупреждение към всички американски граждани в Барселона да бъдат внимателни и предпазливи по време на коледните и новогодишните празници заради възможност от терористични атаки, предаде испанското издание El Pais. 

СВЕТЪТ ПРЕЗ 2018 ГОДИНА: СЛУЧАЯТ "СКРИПАЛ"

На 4 март 2018 година бившият руски разузнавач Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия бяха открити в безпомощно състояние на пейка в близост до търговски център в английския град Солсбъри. По-късно двамата са хоспитализирани в тежко състояние с признаци на отравяне и в кома. В следствие на инцидента пострадаха общо 21 души. Хоспитализиран бе и полицаят, пристигнал първи на местопроизшествието – Ник Бейли. Британските власти определиха случилото се като опит за убийство.

ПОТВЪРДЕНО: БЕЗ ДЖОНИ ДЕП В НОВИТЕ ЕПИЗОДИ НА "КАРИБСКИ ПИРАТИ"

Шон Бейли, който отговаря за кинопроизводството в компанията „Дисни“, потвърди информацията, че Джони Деп няма да участва в снимките на новия филм от сагата „Карибски пирати“. 

ДЯДО КОЛЕДА ПОТЕГЛИ ОТ ЛАПЛАНДИЯ

За поредна година Дядо Коледа потегли от жилището си в градчето Рованиеми в най-северната финландска област Лапландия, за да разнесе подаръци на децата по света.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ОБЩЕСТВО:

Най-важните новини за деня: 18 април 2024 г.

БНБ предупреди: Измамници се обаждат от наше име

Иво Инджев: Играчите в близкоизточния регион са много, но никой от големите фактори не иска ескалации (ВИДЕО)

Kaufland България поема председателството на Сдружението за модерна търговия (СМТ)

НСИ: Ядем повече месо и по-малко хляб и кисело мляко

Времето утре - 19 април 2024 г.

СЕМ: Открихме език на омразата в Алфа ТВ и СКАТ

Българските БТР-и в Украйна: Не стават за нищо без пълен ремонт и модификации

„Наводнени мазета и висящи ламарини“: Какви щети нанесе бурята?

Кой има имен ден днес, 18 април, 2024 г. Честито!

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com