X
 
 

Дядо Коледа потегли от Лапландия

1197 2
Дядо Коледа потегли от Лапландия
Снимка: Facebook
За поредна година Дядо Коледа потегли от жилището си в градчето Рованиеми в най-северната финландска област Лапландия, за да разнесе подаръци на децата по света, предаде Ройтерс. Той бе изпратен с музикални изпълнения и танци от неговите помощници, които му пожелаха късмет в невъобразимо дългото пътешествие, което му предстои в близките часове, съобщава БТА.

Цели семейства се бяха събрали в мразовитата нощ при минус 22 градуса в Рованиеми, където е официалният дом на Дядо Коледа близо до полярния кръг. Добрият старец се обърна с кратко приветствие към присъстващите, като на свой ред им пожела мирна и щастлива Коледа, след което се качи на шейната, теглена от елени и натоварена с купища подаръци, които той трябва да разнесе по света в коледната нощ.

Дядо Коледа пред Actualno.com: Запазете детско в себе си завинаги, за да сте щастливи

Един от най-обичаните от всички хора по земята празници е все по-близо. На Коледа стават чудеса и всеки получава подарък, топлина и люб...

"Надявам се, че изминалата година бе добра за вас. Разбира се, по света станаха и много неща, които би трябвало да са различни, - каза старецът на английски. - Нека се надяваме, че Коледа ще донесе един кратък момент на спокойствие, в който светът и хората в него ще си отдъхнат за малко, събирайки се със семействата и приятелите си."

Както всяка година, и тази шейната на Дядо Коледа ще бъде проследена от Северноамериканското военновъздушно-космическо командване. Американските въоръжени сили успокоиха малчуганите, че НОРАД ще ги държи в течение кога ще си получат подаръците в коледната нощ. Това ще стане благодарение на стотици доброволци във военновъздушната база "Питърсън" в щата Колорадо.

НОРАД ще проследи пътя на Дядо Коледа за 63-и път. Традицията датира от 1955 г., когато вестник публикува реклама с телефонен номер на Добрия старец. Номерът обаче се оказал на Континенталното военновъздушно командване, предшественика на НОРАД. Въпреки грешката, военните отговаряли с удоволствие на питанията на децата къде се намира Дядо Коледа.

 

Уникален леден хотел посреща гости в Лапландия

В шведска Лапландия е открит леден хотел, за строителството на който са изразходвани около 5000 тона лед. Вече за 26-и път уникалният ...

Actualno.com

Етикети:

Рейтинг: 5 от 5. Гласували общо: 1 потребители
  • разобличение на дядо коледа 1 разобличение на дядо коледа преди 11 месеца Профил на трол?
    Всички знаят, че дядо коледа е лъжа и продължават да поддържат тая лъжа. Знаете ли, кой е лъжец и баща на лъжата? Евангелие от Йоан 8:"44 Вие сте от баща дявола, и желаете да вършите похотите на баща си. Той беше открай човекоубиец, и не устоя в истината; защото в него няма истина. Когато изговаря лъжа, от своите си говори, защото е лъжец, и на лъжата баща." Един несъществуващ старец но виж още ›› си подаръци? Най-големият подарък, който наистина е даден на хората е от Бога и това е Неговият Син, който освобождава от робството на дявола и вечното страдание в ада! Този подарък трябва да се цени, а не фалшивия заместител. Помисляли ли сте защо точно от север идва дядо коледа(санта клаус и т.н.)? Ето кой се стреми да заеме място на север: Исая 14:"2 Как си паднал от небето, ти Деннице, сине на зората! Как си отсечен до земята, ти, който поваляше народите; 13 А ти думаше в сърцето си: Ще възляза на небесата, Ще възвиша престола си над Божиите звезди, И ще седна на планината на събраните богове към най-крайните страни на север, 14 Ще възляза над висотата на облаците, Ще бъда подобен на Всевишния." Тази персона, която се стреми да бъде подобна на Бога, се нарича дявол и сатана и е най-големият имитатор. Дядо коледа е имитация, праобразът му е самият изгонен от Небесата ангел, който и досега е Божи противник и може само да имитира и изкушава хората да се бунтуват срещу Бога и Законите Му.
  • Кой е Дядо коледа? 1.1 Кой е Дядо коледа? преди 11 месеца Профил на трол?
    Оня лебед Цвета Караянчева(говори се из мрежата)
    : 0 !
Последно в Актуално