Оранжев и жълт код в почти цяла България

4061
Оранжев и жълт код в почти цяла България
Ще има повсеместни валежи от дъжд, интензивни след обяд и преди полунощ срещу четвъртък

Оранжев код е обявен в 7 области на Централна България за 18 април заради обилни валежи от дъжд и гръмотевични бури, съобщиха от НИМХ.

Ще има повсеместни валежи от дъжд, интензивни след обяд и преди полунощ срещу четвъртък. Очакваните количества са между 40 и 60 л/кв.м за областите с оранжев код. Той е в сила в Плевенска, Ловешка, Габровска, Пловдивска, Пазарджишка, Смолянска и Кърджалийска област.

Жълт код е обявен за 11 области в Западна и част от Централна България заради обилни валежи. Очакват се повсеместни валежи от дъжд с количества между 15 и 30 л/кв.м за Западна България. В Централна България се очакват между 20 и 40 л/кв.м за областите с жълт код.

Обявеният жълт код е в сила за областите Видинска, Врачанска, Монтанска, София-област, София град, Пернишка, Кюстендилска, Благоевградска, Хасковска, Старозагорска и Великотърновска. Жълт код е обявен и в 7 области на Североизточна България заради бурен вятър. Кодът е в сила за Русенска, Търговищка, Разградска, Шуменска, Силистренска, Добричка и Варненска. Очаква се временно усилване на вятъра от североизток до 14-17 м/сек. След обяд ще отслабва и ще се ориентира от север. Зелен код е обявен единствено за 3 области – Бургаска, Ямболска и Сливенска.

Времето е опасно, предупреждават от НИМХ. Прогнозирани са метеорологични явления с голяма интензивност. Възможни са щети и жертви. Бъдете много внимателни. Бъдете в течение на очакваните метеорологични условия и по възможност избягвайте рисковете. Следвайте съветите на властите.

Редактор: Ивайло Кючуков

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com