Отложиха делото срещу Цветанов

3538
Отложиха делото срещу Цветанов

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов е с чисто съдебно минало.

Това показа справка от свидетелството му за съдимост, представено пред Пловдивския районен съд от адвокатите на вицепремиера.

Технически негоден запис на интервю на Цветанов пред bTV от 24 януари стана причина за отлагане на делото, заведено от председателя на Съюза на съдиите в България Мирослава Тодорова срещу вътрешния министър, допълва Дарик радио.

Делото за клевета и уронване на престижа е отложено за 18 септември. Съдът постанови да бъде изпратено писмо до Люба Ризова, директор на "Новини и актуални предавания" в bTV, с искане да бъде изпратен в съда технически годен презапис на предаването с участието на Цветан Цветанов.

Припомняме, че на предното заседание по делото на 27 април в Пловдивския районен съд вицепремиерът Цветан Цветанов и Мирослава Тодорова отсъстваха. Те бяха представлявани от адвокатите си.

В началото на заседанието тогава адвокат Даниела Доковска прочете мотивите за делото на съдия Мирослава Тодорова, като бяха посочени конкретните поводи за неговото образуване, а именно две последователни интервюта на министър Цветан Цветанов. В тях той обвинява Тодорова, че обслужва интересите на организираната престъпност, защото е забавила мотивите за осъдителната присъда на Васил Маникатов.

Според съдия Мирослава Тодорова Цветанов е разгласил неверни данни и позорящи обстоятелства, свързани с магистратската й работа и с дейността й като представител на обществена организация. Адвокат Доковска представи записа от предаване на бТВ, където се е състояло второто интервю, и поиска то да бъде дешифрирано, което съдът прие. Тя тогава представи писмени доказателства, сред които документи по делото срещу Маникатов и справка от затвора, където е излежавал присъдата си, 8 писма и становища на Общото събрание на Съюза на съдиите, два доклада на ООН и на Европейската асоциация на съдиите, третиращи независимостта на съда.

За да се запознае с тези доказателства, защитата на вицепремиера Цветанов и Десислава Добрева поискаха време до следващото съдебно заседание, което беше насрочено за 25 юни. До днес тя трябваше да внесе и справка с личните данни на Цветан Цветанов, както и свидетелството му за съдимост.

Цветанов ще докладва за взривовете

Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов ще докладва пред депутатите за взрива в складовете за боеприпаси край П...

Редактор: Петър Проданов

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com