Превозвачите получиха отсрочка за касовите апарати

4844
Превозвачите получиха отсрочка за касовите апарати

Монтирането на касови апарати в автобусите се отлага. Превозвачите получиха отсрочка от парламента след създалото се напрежение в бранша.

От 1 април всички междуградски автобуси трябваше да имат директна връзка с НАП и да издават касови бележки на пътниците си. Превозвачите обаче бяха пред национален протест, защото при 15 000 автобуса на пазара има не повече от 3000 апарата.

Масови проверки на автобуси за отопление с газ в Русе

Масови проверки на автобусите от градския транспорт започва автомобилната инспекция в Русе. Те са провокирани от сигнали, че шофьорите ...

"В момента не може да се издаде от терминала билет без да има потвърждение от центъра. Така че там, където няма сигнал и се отиде в чужбина, няма да бъде работеща системата", заяви Васил Пиронков от Асоциацията на автобусните превозвачи, цитиран от bTV.

"Самите производители и превозвачи изпитват затруднения при въвеждането, изграждането на тези системи, влизането в експлоатация, тяхното тестване", обясни и Станислав Иванов от Комисията по транспорт към НС.

Инвестицията, която трябва да направят превозвачите до края на годината, е 500 лева на автобус. Добрата воля за решаването на този проблем обаче не решава проблемите в бранша - в момента погледите са насочени към нова наредба, според която всеки загубен багаж трябва да се обезщети с близо 2000 лева.

Превозвачите започват преговори и за друга отсрочка - изискването вътрешните им бензиностанции да бъдат свързани чрез директна връзка с НАП, което според тях е безсмислено.

Автобуси препълниха паркинга на Националния стадион

Натоварено е движението на паркинга пред Националния стадион "Васил Левски", съобщи агенция "Фокус". Причината са многото пристигащи ав...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com