През 2016 г. туризмът ни ще се рекламира със СПА, балнеология и културно-историческо наследство

1530
През 2016 г. туризмът ни ще се рекламира със СПА, балнеология и културно-историческо наследство
Снимка: БГНЕС

Балнеотуризмът, СПА и културно-историческите ни забележителности ще са във фокуса на рекламната кампания на България, като туристическа дестинация през настоящата година. Това съобщи във Велинград министърът на туризма Николина Ангелкова. В курортната община тя се срещна с ръководството на местната власт и представители на бизнеса от туристическия бранш.

На срещата бяха обсъдени възможностите за рекламирането на Велинград като целогодишен СПА център и развитието на туризма в региона.

Ангелкова: България е десета в ЕС по ръст на вътрешния туризъм

България е на десето място в Европейския съюз по ръст на нощувките от вътрешен туризъм през 2015 г., съобщи министърът на туризма Никол...

Пред журналисти министър Ангелкова съобщи, че предстои публикуването на наредба за регулиране на местата, който предлагат балнеотуризъм и СПА. Чрез наредбата ще се прекрати и практиката всеки хотел, в който има басейн да се определя като СПА, подчерта министърът. По време на работната дискусия е бил обсъден и въпроса за създаването на център за професионално обучение на кадри за СПА и балнеоуслуги, а Велинград да бъде пилотна община по проекта.

Освен това съвместната кампания между министерството на туризма и българските общини за стимулиране на вътрешния туризъм ще бъде удължена с 6 месеца, заради големия интерес, съобщи още Николина Ангелкова, цитирана от "24 часа".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com