Раздадоха храна и вода за шофьорите на ГКПП Илинден - Ексохи

2117
Раздадоха храна и вода за шофьорите на ГКПП Илинден - Ексохи
Снимка: БГНЕС

100 пакета с храна и вода, осигури днес ръководството на община Гоце Делчев за шофьорите, бедстващи от двете страни на българо-гръцката граница на ГКПП Илинден - Ексохи.

Над 50 ТИР-а чакат от българска страна, заради пълната блокада на граничния пункт. По данни на техните водачи, които поддържат връзка с колегите си от другата страна на пункта, българските ТИР-ове, които са блокирани край Ексохи са 20 на брой.

От 19 февруари - пълна и постоянна блокада на границата с Гърция

През граничните пунктове Кулата, Илинден, Капитан Петко войвода и Маказа не преминават никакви превозни средства. Това е информацията з...

Част от пакетите с храна и вода бяха предоставени на бедстващите български шофьори от гръцката страна на пункта, а останалите бяха раздадени от служители на община Гоце Делчев на хората, които чакат от българската страна на пункта.

Някои от шофьорите чакат от понеделник на граничния пункт Илинден - Ексохи. Сред тях има както българи, така също гърци, румънци и италианци. Те изразиха огромна благодарност към община Гоце Делчев за човешкия жест и споделиха, че се надяват час по скоро въпросът с блокадата на бъде решен, пише "24 часа".

Това е втората инициатива на община Гоце Делчев за осигуряване на храна и вода на бедстващите шофьори на ГКПП Илинден - Ексохи от началото на протестните действия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com