Ще издаваме визи за руски туристи за 48 часа

525
Ще издаваме визи за руски туристи за 48 часа
Снимка: БГНЕС

Руските туристи вече получават визи за 48 часа. Това съобщи министърът на туризма Николина Ангелкова на дискусията "Сезон 2016".

Ангелкова съобщи още, че министерство на туризма е превело над 331 000 лв. на външно министерство за бързо издаване на визи.

По време на дискусията в морската столица стана ясно още, че наши експерти ще бъдат командировани в Москва за по-оперативна работа с руските туристи.

732 полицаи от вътрешността на страната ще командирова МВР във Варна, Бургас и Добрич, за да бъде напълно охраняема цялата територия на морето за предстоящия сезон, съобщи от своя страна зам.-шефът на Националната полиция старши комисар Тодор Гребенаров, цитиран от Стандарт нюз.

Той допълни още, че чешки полицаи ще работят през лятото на територията на Китен, Приморско и Слънчев бряг, които също ще подпомагат туристите.

Във Варна и Добри пък с родните полицаи ще работят и румънски техни колеги.

От своя страна пък бизнесът представи на властта и своите предложения за предстоящия сезон. Шефът на "Албена" АД Красимир Станев предложи в морската столица да бъде направен Музей на Тракийската цивилизация.

Двете нискотарифни компании „Райън ер" и „Изи джет" трябва да имат полети до Варна и Бургас. За това настояха представители на бизнеса пред министър Николина Ангелкова по време на дискусията „Сезон 2016" във Варна.

Очакваме 10,3 млн. туристи за лятото

Румен Драганов, бивш председател на Съвета по туризъм в София и член на Българския туристически борд, очаква силен летен сезон. "Много...

Оказа се обаче, че компаниите искат субсидия, за да изпълняват подобни полети от Европа за България.

За това министър Ангелкова обеща да съдейства да има разговори между „Райън ер" и община Варна. Ангелкова е обнадеждена, че полетите могат да станат факт след като наскоро „Райън ер" вече са пуснали редовна линия София – Лондон.

Стартирахме отделното обществено обсъждане на законопроекта за единната система за туристическата информация, свързването на регистрите на хотелите с НАП и МВР и онлайн системата по защитени канали. Това каза пред журналисти във Варна министърът на туризма Николина Ангелкова по време на дискусията за българския туризъм.

„Операторите, които ще ги ползват, в случая Министерството на туризма, МВР, НАП, НСИ и кметовете на общини, ще използват само тези данни, които са им необходими, съобразно компетенциите, които имат и съответно спазването на всички изисквания на закона", коментира Ангелкова. И специално подчерта, че няма да има нарушаване и публичност на личните данни на хората.

Ангелкова посочи, че се очаква повишение на приходите, защото по този начин при създаване на автоматична онлайн връзка в реално време и ползването на такъв софтуер, който да бъде еднакъв за всички хотели и свързан с тези системи, ще даде възможност за осветлението на голяма част от нерегистрираните нощувки. „Ще улесним и бизнеса, защото те и към момента са длъжни да подават тази информация в МВР и НАП", добави министър Ангелкова.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com