Забраната за пушенето на обществени места пада преди зимата

37022
Забраната за пушенето на обществени места пада преди зимата

Tоталната забрана за тютюнопушене на обществени места трябва да отпадне преди зимата, коментира заместник-председателят на ПГ на Коалиция за България Спас Панчев, цитиран от bTV.

Думите на Панчев бяха предшествани от информация на вестник „Труд”, според която отпадането на забраната за тютюнопушене на закрито е на дневен ред. „Атака” ще подкрепи напълно подобно решение в пленарната зала, а депутатите от ДПС биха гласували по съвест. В ГЕРБ остават категорично против отпадането на забраната, показа проверка на изданието, пише вестника.

По думите на Панчев през ноември съответните законови изменения вече би трябвало да бъдат приети.

Панчев добави, че вече има готови промени в Закона за здравето и от "Атака", и от Коалиция за България. Предстои да обсъдим в парламентарната група и да внесем нашия проект, добави депутатът от левицата.

По думите му би трябвало вече този въпрос да се реши, защото идва зима. Идеята е в големите заведения за хранене да може да се пуши в обособените помещения с вентилация, обясни Панчев.

Това е нещо като връщане на стария режим, който даваше възможност да се пуши в по-големи ресторанти с изградени зали за пушачи и непушачи, уточни той.

От левицата предлагат още в нощните заведения, барове и казина да се разрешава пушенето след 22.00 часа. На нас ни се иска да отговорим на обещанието, което сме дали, че ще променим тази част от закона, да отговорим и на ресторантьорите, каза заместник-председателят на ПГ на Коалиция за България.

Вече е студено и хората не могат да се хранят навън, където могат и да пушат, коментира Панчев.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com