Анди Мъри пропуска Ролан Гарос?

5497
Анди Мъри пропуска Ролан Гарос?

Световният номер две Анди Мъри призна, че може да пропусне Откритото първенство на Франция (Ролан Гарос), след като познатата стара травма в гърба го накара да напусне турнира в Рим от серията 1000, предаде БГНЕС.

"Ще бъда много изненадан, ако играя в Париж", сподели Мъри след отказването си във втори кръг срещу Марсел Гранойерс, въпреки че тъкмо беше изравнил сетовете за 1:1.

Мъри, който празнува 26-ия си рожден ден в сряда, каза, че има тези болки от края на 2011 година. "Ще трябва да изчакаме и да видим за Париж. Ще се опитам да взема решение в следващите пет дни. Имам нужда от почивни дни", сподели шотландецът.

Горчива загуба на Григор Димитров срещу Анди Мъри

Още малко, наистина малко дели Григор Димитров от най-елитните сред елитните в мъжкия тенис, но явно за Григор трябва повече време, за ...

Нямаше такива проблеми обаче за шампиона от Мастърса в Мадрид Рафаел Надал, който тръгна за седма титла в Рим с успех 6:1, 6:3 над Фабио Фонини. Надал има пет титли, откакто се завърна на корта след продължително отсъствие заради травма. Испанецът, който има 32 победи и 2 загуби през сезона, ще играе в трети кръг с Ернестс Гулбис.

Джо-Вилфрид Цонга пък изненадващо отпадна след загуба от поляка Йежи Янович, който си скъса тениската от радост след успеха с 6:4, 7:6 (5). Украинецът Александър Долгополов се класира без игра за трети кръг след отказване на Станислас Вавринка заради травма в бедрото.

При жените приятелката на Григор Димитров Мария Шарапова, шампионка от последните две издания на турнира тук, започна с победа 6:2, 6:2 над Гарбине Мугуруса от Испания. Третата в света Виктория Азаренка лесно надделя на Юлия Гьоргес с 6:2, 6:0. Бившата шампионка от "Ролан Гарос" Ли На пък надигра сънародничката си Дзе Джън с 6:3, 6:1. Напред продължава и Саманта Стоусър, финалистка през 2010 година в Париж.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com