Два лева ще струва една акция на ЦСКА*

23207
Два лева ще струва една акция на ЦСКА*

Акциите на футболен клуб ЦСКА ще се продават по 2 лева първоначална цена при пускането им на Българската фондова борса. Това заяви изпълнителният директор на клуба Александър Тодоров, предаде football24.bg.

"Променихме стратегията. Първо имахме идея да пуснем в продажба само 7 големи пакета от акции, но големият интерес, който предизвиква тяхната продажба, ни накара да ги пуснем на борсата свободно още сега. Това най-вероятно ще се случи в близките дни, след като сделката бъде финализирана. В момента имаме право да пуснем в продажба 2 милиона и 78 хиляди акции, които са до запълване на капитала на дружеството. Вторият етап от продажбата на акциите ще бъде за останалите до 100%. Предполагам, че това ще може да се случи най-рано през декември", заяви Тодоров в БНТ.

Той обясни, че приходите от продажбата на първите 2 милиона и 78 хиляди акции, които ще бъдат с цена от по 2 лева, ще отидат за погасяване на част от десетте милиона задължения, които клубът е натрупал по време на управлението на предишните собственици. 

Тодоров каза също така, че инвестиционният фонд "Лира Инвестмънтс", който ще подпише договора с "Титан" за промяна на собствеността на клуба, ще остане собственик само до пълната продажба на акциите и след това собственици на ЦСКА ще бъдат акционерите.

"Още не сме плащали заплати на футболистите, тъй като те са от една седмица на работа. Знаете, че изградихме нов отбор, подписаха се нови договори", коментира той.

*Материалът има информационен характер и не е съвет за борсова търговия.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com