Григор Димитров стигна до мач с Анди Мъри в Маями

7392
Григор Димитров стигна до мач с Анди Мъри в Маями

Най-добрият български тенисист Григор Димитров отстрани Симоне Болели в мач от втори кръг на Мастърса в Маями с награден фонд 4 169 090 долара, предаде БГНЕС. Това стана след отказване на италианеца, след като Григор беше повел със сет аванс - 6:4 и 1:1 гейма във втория сет.

В първата част Гришо нанесе своя удар в десетия гейм. При 5:4 за него той поведе с 40:0 при подаването на съперника си и се възползва от третия си сетбол, за да поведе в мача. Това бе и единствения шанс на Димитров за пробив в първия сет - допреди този десети гейм той беше спечелил само пет точки на сервис на противника.

В началото на втория сет играта също бе равностойна, но контузия не позволи на Болели да продължи срещата, приключила след 55 минути игра. В единствения предишен двубой между двамата, който се игра в Бангкок през 2011 г., Димитров записа победа със 7:6 (6), 6:1.

И в Маями Григор няма късмет с жребия

Григор Димитров няма никакъв късмет с жребия за втори пореден голям турнир - Мастърса в Маями, който стартира утре (20 март). Димитров...

В трети кръг в Маями българинът ще излезе на корта срещу поставения под номер две Анди Мъри. Шотландецът с лекота се наложи над австралиеца Бърнард Томич с 6:3, 6:1 за по-малко от час. Мъри има две победи от два мача срещу нашия тенисист, като и двете са на твърди кортове, на каквито се играе във Флорида. През 2011 г. в Бангкок британецът се наложи с 6:4, 6:4, а в началото на този сезон на финала в Бризбейн той отново стигна до успех, този път със 7:6(0), 6:4.

С класирането си за трети кръг Гришо заработи 25 300 долара от наградния фонд и 45 точки за световната ранглиста, но има да защитава 90 от този турнир, тъй като през миналата година достигна четвърти кръг, след като в трети победи с 2:1 сета Томаш Бердих - единствената досега победа на нашето момче над тенисист от топ 10 на света.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com