Ивет Лалова: Ще се боря за евротитла

5698
Ивет Лалова: Ще се боря за евротитла

Целта на Ивет Лалова за 2012 година е европейската титла, обяви българската атлетка пред сайта european-athletics.org. Медията коментира постижението на българката, която свали личното си постижение на 60 метра три пъти в рамките на месец. В момента тя е номер 2 в ранглистата на Европа и е седмата най-бърза жена в света.

“Искам европейската титла в Хелзинки това лято. Това е първата ми цел за сезона, след това ще се боря за добро представяне на Олимпиадата в Лондон. Много е важно да бъда в топформа за тези състезания, но смятам, че с добра програма ще го постигна", споделя 27-годишната спринтьорка.

Ивет на финал

Българската лекоатлетка, състезаваща се в спринта на 60, 100 и 200 метра, Ивет Лалова се класира за финала на турнира в Бирмингам, Вели...

Тя все още не е решила дали ще бяга на Световното първенство в зала следващия месец. Със сигурност през летния сезон Ивет ще има малко състезания, за да се съхрани за двете големи надпревари.

Запитана как се справя с тежката зима в България, Лалова заявява с усмивка: “За съжаление не съм била у дома от 3 месеца. В Риети имам страхотни условия за подготовка, пистата е отлична. Хората са много мили с мен и феновете ми се радват”.

От миналата година българката се готви в Италия с приятеля си Симоне Колио. Техен треньор е уважаваният специалист Роберто Бономи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com