Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Отсвирен от Юнайтед и ас на Ливърпул спасиха Нидерландия на ЕВРО 2024! (ВИДЕО)

16 юни 2024, 17:53 часа • 7685 прочитания

Отборът на Нидерландия сътвори пълен обрат срещу Полша, за да победи с 2:1 в първи мач от група D на Евро 2024. В герои за "лалетата" се превърнаха асът на Ливърпул Коди Гакпо и бившият нападател на Манчестър Юнайтед Ваут Вегхорст, които отбелязаха двете попадения за "лалетата".

Нидерландия обърна Полша на Евро 2024

Отборът на Полша, който не можеше да разчита на голямата си звезда Роберт Левандовски, се възползва от статично положение, за да поведе в резултата. Адам Букса изскочи от задни позиции при корнер, за да изненада зоновата отбрана на Нидерландия и да вкара ас глава.

Ваут Вегхорст

Гакпо и Вегхорст - герои за "лалетата"

"Лалетата" веднага се активизираха - и в 29-ата минута Коди Гакпо успя да изравни след шут, рикоширал в противников футболист. Освен с гола, Гакпо приложи и ценен урок на Юрген Клоп, помагайки активно в защита. През втората част Полша удържаше равенството, но Луис ван Гаал направи няколко промени в състава си, които дадоха резултат.

Една от промените бе включването на Ваут Вегхорст. Той успя да се разпише в 83-ата минута, за да измъкне трите точки за нидерландците. Минути на терена записа и футболистът на Лудогорец Якуб Пьотровски, който се включи много силно за Полша в 78-ата минута. Подробен репортаж на мача Нидерландия - Полша четете в Sportlive.bg!

А в Лудогорец само могат да броят нулите, които се добавят към цената на Пьотровски!

Стефан Йорданов
Стефан Йорданов Отговорен редактор
Новините днес