Промени размера
Аа Аа Аа Аа Аа

Как най-бързо се сваля биреното коремче?

16 юни 2024, 14:11 часа

Как най-бързо се сваля биреното коремче

Стъпка 1: Пийте по една чаша вода вместо бира

За повечето мъже спирането на крана за бира може да не е толкова лесно. След всяка бира, която пиете, направете почивка и изпийте чаша вода. (Содата не се брои, тъй като допълнителната захар само ще ви направи по-жадни). Разпределянето на напитките ще ви помогне да контролирате колко бира пиете и ще подобри хидратацията.

Стъпка 2: Опитайте периодично гладуване

Различните методи на гладуване могат да бъдат полезни, когато се опитвате да загубите мазнини, а различните стратегии за отслабване работят при различни хора. Като гладувате за определен период от време, вие контролирате „хормона на глада“ грелин, контролирате чувствителността на тялото си към инсулин и намалявате общия си калориен прием, което заедно ще ускори загубата на телесни мазнини.

Запомнете: периодичното гладуване включва въздържане от всякаква храна, но само през определени часове. Не трябва да гладувате денонощно, това ще има много лош ефект върху вашето благосъстояние и е изпълнено със сериозни здравословни проблеми!

Лекар: Пийте тази напитка всеки ден, за да се отървете от биреното коремче

Ето няколко диети, към които най-често прибягват хората, които искат да отслабнат:

·         Офис диета (ядете в рамките на 8 часа, гладувате останалите 16)

·         Воинска диета (хранене само 4 часа и гладуване през останалите 20 - подходящо, ако обикновено ядете малко и не обичате често да похапвате)

·         Метод 5/2 (яжте редовно 5 дни в седмицата, а останалите 2 дни консумирайте само 400-800 калории на ден)

Стъпка 3: Увеличете протеините и намалете въглехидратите

Бирата е с високо съдържание на захар от алкохола и въглехидратите и консумацията на твърде много и от двете със сигурност ще спре загубата на мазнини. Увеличаването на приема на протеин до 2 грама на килограм телесно тегло и намаляването на приема на въглехидрати до 0,5 грама на килограм телесно тегло ще помогне за ускоряване на загубата на мазнини.

Веднага след като тялото се лиши от редовни доставки на „бърза“ храна, то ще трябва да използва собствените си мастни резерви. Ще намалее и количеството вода, задържана в тялото в резултат на честата консумация на бира.

Увеличаването на приема на протеин ще има по-топлинен ефект върху метаболизма ви, помагайки за намаляване на глада и подобрявайки способността ви да изграждате мускули, което от своя страна насърчава загубата на мазнини.

Стъпка 4: Пийте бира само веднъж седмично

Това е добър мотивационен начин да контролирате приема си и също така да гарантирате, че можете да си прекарате добре по време на лятната си разходка или ваканционно парти. Само не забравяйте да пиете отговорно и да не прекалявате - изпиването на тон бира за един ден със сигурност няма да ви помогне много.

5 съвета, които ще ви помогнат бързо да се отървете от биреното коремче

Стъпка 5: Полагайте допълнителни усилия

Ежедневните упражнения могат да изгорят много калории и да ускорят метаболизма ви с течение на времето. Ако вече правите 3-5 интензивни тренировки седмично - вдигате големи тежести и извършвате малко метаболитна работа - време е да направите малко повече.

Отделете 10 минути всеки ден и направете мини тренировка по всяко време на деня.

Тази мини-тренировка няма да натовари мускулите ви толкова много, че да попречи на възстановяването ви, но ще даде голям тласък на метаболизма ви и ще помогне за подобряване на представянето и фитнеса.

Стъпка 6: Откажете напълно бирата за две седмици.

Ако следвате успешно съвети 1 и 4, тялото и умът ви трябва да са готови да преминат на следващото ниво. Ако се ангажирате да се въздържате от пиене на бира или алкохол в продължение на 2 седмици, тялото ви ще се подобри значително - и то бързо.

Като се откажете от алкохола, вие ще увеличите мобилизацията на мазнини, ще подобрите инсулиновата чувствителност и ще увеличите естественото производство на хормони като тестостерон и хормон на растежа.

В известен смисъл ще натиснете бутона за нулиране на вашия метаболизъм и ще подготвите тялото си да се премести на ново, по-здравословно място.

Румяна Иванова
Румяна Иванова Отговорен редактор
Новините днес