Красимир Балъков – футболното лице на "Ариана Аматьорска лига 2013"

20138
Красимир Балъков – футболното лице на "Ариана Аматьорска лига 2013"

Аматьорският футбол е трамплин към професионалния. Тези думи на великия ни плеймейкър Красимир Балъков  от близкото минало най-добре охарактеризират четвъртото издание на „Ариана Аматьорска лига”. Краси Балъков е посланик на събитието, което набира все по-голяма популярност в България и според думите на генералния мениджър на „Загорка” Рууд Ван дер Ейнден, която произвежда марката на „Ариана”, целта е „Ариана Аматьорска лига” да стане най-популярната лига за аматьорски футбол в България. Старши треньорът на шампиона на България "Лудогорец" Ивайло Петев също подкрепи инициативата и си пожела през юли неговият тим да играе отново с шампиона на турнира.

Самият Балъков, който промотира аматьорския футбол и счита, че събития като „Ариана Аматьорска лига” са начинът да се премине към професионален футбол, сподели, че засега няма планове да се завръща на треньорското поприще. За последно Краси Балъков водеше „Черноморец”. Бала, както е известен магическият ни халф, обясни, че сега се наслаждава на свободното си време и очаква „какво ще му подготви животът”.

Балъков даде и кратък коментар относно „А” група. Той наблегна на хубавите неща и призова да не се обръща внимание само на негативното. Бала отличи като игра младите футболисти на „Литекс” след изминалите два кръга от пролетния дял в шампионата, даде и отлична оценка на дербито „Ботев Пловдив” – „Левски” като създадена атмосфера на трибуните, но заклейми сблъсъците на агитките на двата отбора с полицията. Заради тези инциденти и „Левски”, и „Ботев” бяха наказани с по един домакински мач без публика.

За националния отбор Балъков каза, че се надява Любослав Пенев да се справи и да ни класира за Световното първенство по футбол в Бразилия през 2014 година. „Иначе ще трябва да се връщам на терена, за да се класираме на следващото Европейско”, пошегува се Бала.

Ариана Аматьорска лига 2013


През тази година турнирът ще се проведе в 13 града  - с три повече, отколкото досега. Новите дестинации са Велико Търново, Монтана и Габрово, каза г-н Ван дер Ейнден.

Новост в сравнение с досегашните издания на „Ариана Аматьорска лига” е, че регистрацията става само онлайн – на сайта на Ариана (Ariana.bg). Турнирът започва на 5 април в Благоевград, уточни Драгомир Драганов от агенция Sportfive, която също помага за организацията на събитието. Жребият се тегли три дни преди турнира, т.е. дотогава трябва да са подадени заявките на желаещите да участват.

Мачовете в отделните градове се провеждат в периода петък-неделя. Форматът е директни елиминации. От 13-те града, в които ще гастролира „Ариана Аматьорска лига”, ще се излъчат 13 победители, които отиват на големия финал. Тепърва ще се уточни кой град ще е домакин на финала.

Балъков се прицели в Мартин Петров

Красимир Балъков си е поставил за цел да привлече Мартин Петров в Кайзерслаутерн, предаде БЛИЦ. Спецът, който на 29 март ще навърши 46...

Наградите – победителят в „Ариана Аматьорска лига” ще играе срещу шампиона на България по футбол за сезон 2012-2013. Ще бъде обявен и награден талант на турнира. А играчите на отбора-победител в четвъртото издание на турнира ще получат билети за мача за Суперкупата на Европа, който по традиция се играе в края на месец август - 30 август в случая. Тази година той ще се проведе в Прага.

Градове и дати за провеждането на "Ариана Аматьорска лига 2013"

Благоевград: 05-07 април

Плевен: 12-14 април

Хасково: 19-21 април

Няма да спъват Бала за Германия

Ръководството на Хайдук Сплит няма да прави никакви спънки на Красимир Балъков и ще му позволи да поеме немския Кайзерслаутерн без ника...

Пловдив: 26-28 април

София: 17-19 май

Велико Търново: 24-26 май

Габрово: 31-02 юни

Русе: 07-09 юни

Кайзерслаутерн уволни Балъков

Ръководството на изпадналия във Втора Бундеслига Кайзерслаутерн е освободило Красимир Балъков от треньорския пост, обявиха медиите в Ге...

Шумен: 14-16 юни

Монтана: 21-23 юни

Варна: 28-30 юни

Стара Загора: 05-07 юли

Бургас: 12-14 юли

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com