Маями и Мемфис вече са на финал в конференциите

5525
Маями и Мемфис вече са на финал в конференциите

Два от общо четирите финалисти в двете конференции на НБА вече са ясни, след като тази нощ приключи по една серия от полуфиналните плейофи на конференциите.

Източна конференция

Ню Йорк го закъса срещу Индиана

Битката в плейофите продължава с пълна пара, а фаворитите, поне на хартия, в някои от сериите страдат много сериозно. Източна конферен...


Шампионите от „Маями Хийт” затвориха серията с „Чикаго Булс” след успех с 94:91, което направи резултата 4:1 победи в полза на „Маями”.

Леброн Джеймс и компания за малко да издънят нещата, тъй като пропиляха 18 точки преднина, но все пак по-дългата им скамейка и най-вече Норис Коул и Шейн Батие помогнаха за обрата в последната четвърт, когато „Хийт” позволиха на „Чикаго” да вкара само 14 точки.

Най-резултатен за домакините беше Леброн Джеймс с 23 точки, а Дуейн Уейд, за когото се твъдеше, че ще пропусне срещата, добави 18 пункта, повечето от които в последната четвърт. За „биковете” най-деен беше Карлос Бузър с 26 точки и 14 борби.

„Маями” очаква победителя от серията „Ню Йорк Никс” – „Индиана Пейсърс”, където „пешеходците” водят с 3:1 победи.

Чикаго Булс преживя огромно унижение срещу Маями

„Маями” и „Мемфис” – това бяха горещите имена в НБА през изминалата вечер, като и двата отбора вече водят...

Западна конференция


Първата голяма изненада е факт – отборът на „Мемфис Гризлис”, който завърши на пето място в редовния сезон на Запад, успя да изхвърли топпоставения „Оклахома Сити Тъндър”, при това с 4:1 победи. В петия мач „Гризлис” надделя с 88:84 като гост и изхвърли „гръмотевиците”.

За гостите много силен мач направи Зак Рандолф с 28 точки и 14 борби, а Майк Конли добави 13 точки и 11 асистенции. За домакините Кевин Дюрант вкара 21 точки, но „Гризлис” удържаха звездата на „Оклахома” до само 5 коша от 21 опита за стрелба от игра. Серж Ибака вкара 17 точки, а Реджи Джаксън се отчете с 16, но в крайна сметка контузията на Ръсел Уестбрук се оказа твърде много за „Оклахома” и миналогодишния финалист сега напусна безславно надпреварата.

Нещата се решиха буквално в последната минута, когато при резултат 86:84 Кевин Дюрант изпусна отличен шанс да прати срещата в продължение, а след това Тони Алън вкара два фаула и подпечата успеха на „Гризлис”.

Голдън Стейт изравни серията срещу Сан Антонио

Тимът на "Голдън Стейт Уориърс" възстанови равенството в плейофа срещу Сан Антонио от полуфиналите в Западната конференция в НБА, преда...

Победата на „Мемфис” означава, че „Гризлис” очакват победителя от серията „Сан Антонио” – „Голдън Стейт”, в която „шпорите” водят с 3:2 победи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com