Неуспех в спринта на Европейското за нашите биатлонисти

4743
Неуспех в спринта на Европейското за нашите биатлонисти

След двукратно отлагане поради мъгла най-после се състоя дългоочакваният спринт за мъже от Европейското първенство по биатлон в Банско, в който българинът Красимир Анев се нареди 18-и - най-предното ни класиране от целия национален отбор, предаде БГНЕС.

По идеално подготвеното трасе се разгоря истинска битка, в която първо златно отличие за страната си спечели норвежкият отбор в лицето на Ветле Шастад Кристянсен, който не допусна нито една грешка на огневия рубеж.

Среброто заслужи Бенедикт Дол от Германия, който допусна само една грешка при първата си стрелба и завърши на 17.5 секунди от победителя. Бронзовият медал отиде при Артьом Прима от Украйна, който също допусна само една грешка.

Българските надеждите за добро представяне отново бяха свързани с представянето на Краси Анев и Влади Илиев, но за съжаление двамата прегоряха и не можаха да покажат това, на което са способни.

Най-предно класираният от българите е Анев след 3 грешки в стрелбата, равносилни на 3 наказателни обиколки, завършвайки на изоставане на 1:50,3 мин.

Владимир Илиев бе още по-неубедителен в стрелбата, като допусна 4 грешки и завърши на 32-ро място. Мирослав Кенанов е на 37-мо място с 2 грешки, но по-слабо бягане, а Иван Златев е 48-ми.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com