Оклахома загуби за пръв път от 12 мача насам

5841

„Минесота Тимбърулвс” се превърна в черната котка за отбор номер едно в НБА до момента – „Оклахома Тъндър”, като успя да прекъсне серията от 12 поредни победи на „гръмотевиците”.

Решаваща за успеха на „вълците” се оказа играта им в защита, като Андрей Кириленко и Джей Джей Бареа блестяха в този елемент за „Минесота”. Именно тяхното представяне донесе и крайния успех на „вълците”.

Оклахома Сити порази Сан Антонио

В мача на гигантите от тази нощ в Националната баскетболна асоциация (НБА) вицешампионът „Оклахома Сити Тъндър” победи със ...

Лидерите на „Оклахома” Кевин Дюрант и Ръсел Уестбрук вкараха съответно 33 и 30 точки, но „Минесота” така и не допусна да им бъде стопена преднината от 14 точки, която натрупаха в началото. Това беше страхотно постижение предвид факта, че „Оклахома” обикновено изковава победите си в последната четвърт на мачовете си.

За „Минесота” Кевин Лав вкара 28 точки, хвана 11 борби и направи 7 асистенции. Много голяма роля изигра и Никола Пекович, който беше основно оръжие от тройката за „вълците”. Всъщност Минесота направи 45% успешна стрелба от линията за три точки, което също много помогна за победата.

Въпреки поражението „Оклахома” остава начело в НБА – 21 победи и 5 загуби, докато „Минесота” заема шестото място на Запад с баланс от 13 победи и 11 загуби.

Редактор: Ивайло Петров

Чикаго биха Бостън, Лейкърс се спасиха на косъм

В дербито на изминалата нощ в Националната баскетболна асоциация отборът на „Чикаго Булс” успя да победи като домакин &bdqu...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com