ПСЖ спечели на "Местая", но Ибрахимович демонстрира отново, че главата не го слуша

14883

Изненадващо лесно отборът на „Пари Сен Жермен” се справи с „Валенсия” насред „Местая” – французите спечелиха с 2:1, но определено трябва да съжаляват, че не решиха нещата още в Испания, а и в последната минута на срещата звездата на гостите Златан Ибрахимович си изкара изключително глупав директен червен картон, който може да му донесе повече от един мач наказание и да лиши ПСЖ от основната ударна сила на отбора за четвъртфиналите на Шампионската лига.

Парите на арабските шейхове търсят европейска футболна слава

Европейските клубни турнири винаги са привличали с особена сила феновете на футбола. Защото само в тях е възможно най-добрите отбори на...

Още в деветата минута ПСЖ удариха греда чрез бразилския талант Лукас Моура, а минута по-късно Езекил Лавеци откри резултата с удар по диагонала, който мина между ръцете на Гуайта – 0:1. Вторият гол стана с активното участие на Моура – пробив по аутлинията и пас към Хавиер Пасторе, който с удар, обратен на посоката на движение на Гуайта, прокара топката под ръката му – 0:2.

Второто полувреме мина с териториално превъзходство на „Валенсия”, но без голови положения. За сметка на това ПСЖ заиграха на контраатака, като Ибрахимович и Лавеци изпуснаха куп положения за трети гол, включително пропуски на празна врата. Така се стигна до 90-тата минута, когато Адел Рами вкара почетен гол за домакините след хубаво центриране от пряк свободен удар, което защитникът на „прилепите” ловко засече, измъквайки се зад гърба на защитата в тъмносиньо.

Най-значимата случка в мача обаче предстоеше – при една спорна топка на аутлинията, Ибрахимович влезе абсолютно ненужно с бутоните напред в крака на Гуардадо и получи директен червен картон. Това се оказа последното действие в мача, но със сигурност треньорът на парижани Карло Анчелоти е получил разрив на сърцето от това безумно изпълнение на шведа.

Бекъм излиза от нафталина и облича фланелката на ПСЖ

Легендата на английския футбол и "Манчестър Юнайтед" Дейвид Бекъм ще премине в лидера в Лига 1 "Пари Сен Жермен", като по-късно днес щ...

Като цяло направи впечатление, че дори без Тиаго Мота във халфовата линия ПСЖ успя да задуши изцяло средната линия на „Валенсия” и да изолира Роберто Солдадо на върха на атаката на испанците. Загубата е първа за испанците у дома в евротурнирите срещу френски отбор, след като досега „Валенсия” имаше осем победи в осем мача на „Местая” срещу френски съперници.

Играйте във футболната игра на Actualno.com - "Лаком за гол".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com