Рафаел Надал пречупи Новак Джокович

8815
Рафаел Надал пречупи Новак Джокович

Испанската звезда Рафаел Надал победи световния номер едно и шампион в Канада Новак Джокович на полуфинал и ще играе на финала на турнира, предаде БГНЕС.

Испанецът надви миналогодишния победител на същия турнир с 6:4, 3:6, 7:6 (2). По този начин Надал записа победа номер 21 в общо 36 мача със сърбина.

Мачът се превърна в сериозна драма, но е факт, че двамата не показаха най-високото си възможно ниво, особено Джокович. Сърбинът стартира слабо в срещата, позволи на испанеца да го пробие още в първия гейм, изтърва 0:40 за моментален рибрейк и Надал дори направи втори пробив след двойна грешка на сърбина на брейкбол. При 2:5 Джокович се посъвзе, върна единия пробив, но вече беше късно за сета.

Изненадите валят на "Роджърс Къп" в Монреал

В изключително интересно състезание се превръща тазгодишния турнир Мастърс от серията 1000 в Монреал. През изминалата нощ в Канада се с...

Втората част премина при надмощие на сервиращите, а Джокович проби в осмия гейм и успя да затвори сета, макар да му се наложи да спасява точка за връщане на пробива в последния момент. Решителната трета част се разви почти идентично, но този път Надал имаше два шанса за пробив при 4:3 гейма, които сърбинът спаси. Стигна се до тайбрек, а там Надал не остави съмнение кой е по-добър в този мач и след шест поредни точки си осигури непреодолима преднина, реализирайки третия си мачбол.

Успехът на Надал му донесе 10-ят финал за сезона. На финала в канадския град той ще играе с канадеца Милош Раонич, който на полуфинала победи сънародника си Васек Поспишил с 6:4, 1:6, 7:6 (4). За пръв път от 1958 година канадец достига до финал на турнира в Монреал. Там Надал вече триумфира два пъти – през 2005 и 2008 година. Той е побеждавал и Раонич в досегашните им три мача.

В борбата за номер едно в света Надал увеличи разликата със сърбина на 1 020 точки в ранглистата, отразяваща представянето само през 2013 г., а ако спечели турнира, тя вече ще е цели 1 420 точки. Испанецът няма никакви точки за защитаване до края на годината, след като през миналия сезон пропусна всички турнири след "Уимбълдън".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com