Рафаел Надал спечели пета Мастърс титла за сезона

6034
Рафаел Надал спечели пета Мастърс титла за сезона

Каквото и да се каже за днешния успех на Рафаел Надал на финала в Синсинати, ще бъде малко – Надал изравни рекорда на Новак Джокович от поне пет титли от турнирите от серията 1000 (Мастърс) след като спечели в два тайбрек сета (10:8 и 7:3 точки) титлата в Синсинати срещу Джон Иснър. Освен това Рафа измести Анди Мъри от втората позиция в ранглистата, а и за пръв път в кариерата си спечели два поредни турнира на хард корт, оставайки непобеден на тази настилка през годината (15 победи в 15 мача), вземайки 26-та Мастърс титла в кариерата си - абсолютен рекорд.

Първият сет премина под доминацията на сервиса, като и двамата бяха много солидни в подаванията и почти не дадоха шанс за противника. Все пак пропуквания имаше – при 4:4 Надал стигна до дюс в сервиса на Иснър, но гигантът отвърна с бърза поредица от сервиси и се измъкна.

Джон Иснър изхвърли Новак Джокович от турнира в Синсинати

В много качествен мач от четвъртфиналната фаза на турнира в Синсинати от серията 1000 (Мастърс) гигантът Джон Иснър изненада неприятно ...

При 6:5 за Иснър дойде големият шанс за американеца – 15:40 на сервис на Надал след две чудесни отигравания на Джон, включително форхенд, който свари Рафа неподготвен на мрежата. Изправен до стената, Надал отвърна с четири поредни точки след комбинация от невърнати сервиси и уинъри при разигравания.

В тайбрека Надал направи минипробив за 5:3 точки, но Иснър успя да го върне при 5:5. Драмата продължи до 8:8, когато Иснър излезе на мрежата след недобре подготвен ъпроуч и Надал го наказа, като американецът не направи волето. Последва марково разиграване за испанеца, който спечели дългия гейм с 10:8 точки.

Вторият сет премина отново под диктовката на сервиса и отново Надал беше по-близо до това да се пропука – в седмия гейм Иснър успя да изстиска грешка от форхенда на испанеца за шанс за пробив, но Надал не се пречупи и спечели следващите три разигравания със солидна игра. Логично се стигна до тайбрек, но там Иснър се самопроби още във втората точка с бекхенд от метър в мрежата, после Надал дръпна с 5:1 точки и макар американецът да намали до 3:5, още при първия мачбол за Рафа Иснър тръгна неподготвен към мрежата и испанецът завърши срещата с марков минаващ удар от форхенд по правата – 7:3 точки във втория тайбрек.

Представянето на Надал през сезона е повече от впечатляващо - 53 победи и само 3 загуби (15:1 срещу тенисисти от Топ 10, само Джокович го победи на финала в Монте Карло) и 12 изиграни турнира, от които 11 финала и 9 спечелени титли. А на 26 август започва Откритото първенство на САЩ - US Open.

Анди Мъри последва Джокович и отпадна безславно

След като световният номер едно Новак Джокович загуби на четвъртфинала в Синсинати, световният номер две Анди Мъри също излетя от състе...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com