Разходка във Футболна Европа

6529
Разходка във Футболна Европа

Здравейте, уважаеми читатели на Actualno

Отново дойдоха почивните дни и отново е време да хвърлим един поглед на най-интересните мачове в големите първенства на Европа. На вашето внимание предлагаме три двубоя от днешния ден, които заслужават да им бъде отделено внимание, а за утрешния ден очаквайте обзор на нови две дербита.

„Щутгарт” – „Шалке 04”, 16:30 часа


Седмият срещу четвъртия в Бундеслигата – това е мачът на кръга в Германия. И определено всякакви прогнози тук са крайно рисковани.

Като моментна форма „Щутгарт” изглеждат в по-добро състояние – с 3 победи в последните си 5 мача. Отборът от града на „Мерцедес” обаче не е толкова стабилен, особено като домакин – „Щутгарт” има почти двойно по-малко спечелени точки в домакинствата спрямо гостуванията. Показателно е и как в четвъртък, 6 декември, „Щутгарт” падна с 0:1 от „Мьолде” в решителен мач в Лига Европа и само късметът ги спаси от отпадане от турнира.

В последно време „Шалке” дръпна газта и определено загуби позиции спрямо силния си старт. Миньорите от Гелзенкирхен нямат победа вече четири мача в Бундеслигата, а при гостувания в „Щутгарт” не са били от 2009 година насам и имат само две победи в последните 15 мача. Ставките сочат предимство на „Шалке” – 2.25 за тяхна победа при 3.10 за успех на „Щутгарт” и 3.40 за равен.

Прогноза: 21

„Рома” – „Фиорентина”, 21:45 часа


Уникален пас на Неймар взриви Youtube (видео)

Младата бразилска звезда Неймар отново събра погледите на феновете на футбола с крайно необичайния начин, по който подаде топката към с...

Шестият срещу четвъртия в Серия А – един крайно непредвидим мач.

И двата отбора имат афинитет към атаката както исторически погледнато, така и конкретно през този сезон. С идването на Зденек Земан за треньор на „Рома” мачовете на вълците се превърнаха в голови спектакли – често с над 2.5 гола, дори над 3.5 гола на мача. Земан не признава защитата като начин на игра и използва схема с трима атакуващи играчи – Пабло Освалдо, Франческо Тоти и Матия Дестро, като за ротация в този тризъбец се включва и Ерик Ламела.

„Фиорентина” леко тихомълком трупа точки в Серия А и в момента е на четвърто място, само на две точки от зона Шампионска лига. Виола няма ангажименти в Европа и това се отразява добре на състава, воден от Стеван Йоветич, Лука Тони и Алберто Акуилани. За дербито обаче Йоветич е под съмнение и може би няма да започне мача.

Сблъсъкът обещава емоции и по още една линия – начело на „Фиорентина” е Винченцо Монтела, жива легенда на „Рома”. А Акуилани дълго време беше звезда в тима на римския отбор.

Коефициентите са 2.00 за победа на „Рома”, 3.40 за равен и 3.75 за победа на „Фиорентина”.

Бекъм си тръгва от САЩ с $255 млн. по-богат

След 6 години, прекарани в „Лос Анджелис Галакси”, Дейвид Бекъм си тръгва от Щатите, но с банкова сметка, набъбнала с $255 ...

Прогноза: Х1

„Осасуна” – „Валенсия”, 23:00 часа


В Примера този уикенд няма голямо дерби, но този мач спокойно може да се определи като най-оспорваният. И има защо – „Осасуна” се бори да не влезе в зоната на изпадащите, а „Валенсия” играе крайно нестабилно и гостува в Памплона след крушението с 2:5, което преживя срещу „Реал Сосиедад” на „Местая”.

Тежкото поражение на „Валенсия” доведе до незабавна рокада – начело на тима вече е Ернесто Валверде, който смени Маурисио Пелегрино. Освен това срещата с „Осасуна” пропуска острието Джонас, който получи червен картон. Това ще лиши от подкрепа топнападателят на „прилепите” Роберто Солдадо.  За "Валенсия" проблем е и вратарският пост – треньорът Ернесто Валверде ще трябва да избере между Диего Алвес и Висенте Гуайта и да намери точния човек за този невралгичен пост.

"Интер" не можа да скъси разликата с "Ювентус"

Вторият във временното класиране на Серия А "Интер" пропусна отлична възможност да се доближи на една точка от лидера и настоящ шампион...

В последните си три домакински мача „Осасуна” не е допуснала гол. „Валенсия” пък дотук няма победа като гост в Примера през сезона – цели седем мача.

Коефициентите, подкрепящи тезата, че това е троен мач, са категорични – по 2.62 за победа на който и да е от двата отбора и 3.30 за равенство.

Прогноза: 2

Снимки: Getty Images/Guliver

Автор: Ивайло Петров

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com