Шефът на фенклуба на "Левски": Полицията защо не ни прибра плаката за Хитлер?

7099
Шефът на фенклуба на "Левски": Полицията защо не ни прибра плаката за Хитлер?

Изключително грозен инцидент беляза дербито между "Литекс" и "Левски" тази събота (20 април). Тогава агитката на синия клуб издигна плакат, с който честитеше рождения ден на Адолф Хитлер. Това се случи навръх 137-та годишнина от Априлското въстание, като за сравнение агитките на "Ботев Пловдив" и "Локомотив София" вдигнаха транспаранти в чест на великата дата за българската история.

Днес, 22 април, шефът на фенклуба на "Левски" Владимир Владимиров-Гугутката даде разяснение за случая, точно преди голямото футболно дерби на България между "Левски" и ЦСКА в събота, 27 април, от 16:00 часа.

"Полицията може ли да чете на български? Г-н полицаят не знае ли какво е `Честит рожден 18`", запита Владимиров след издигнатия плакат с поздрав към Адолф Хитлер на мача със Литекс, предаде репортер на БГНЕС.

"Стюардите го свалиха веднага транспаранта. Той седя само 15-20 секунди, но бе заснет от камерите. Можеше изобщо да не се забележи. Ние и националния фенклуб на Левски заставаме зад думите си, че това нещо е недопустимо. Разграничаваме се от хората, вдигнали тези транспаранти. Полицията може ли да чете български? Г-н полицаят не знае ли какво е `Честит рожден 18`?", заяви Владимиров.

По повод инцидентите и боя след мача в Ловеч, той добави: "Навън беше показно задържано някакво момче. Имах добри отношения с началника на ловешката полиция до онзи ден. Направо разтваряха главите на хората с палки. Тия хора не мислят ли, че могат да убият някого? В провинцията полицаите не са подготвени".

Стефан Спасов излетя от съдийството заради три грешки

Три са големите грешки, заради които съдията Стефан Спасов, по-известен с прякора си Пастата, беше изхвърлен доживот от футболното съди...

Все пак Гугутката увери, че предстоящото вечно дерби ще бъде спокойно, предвид сериозното полицейски присъствие. Владимиров призна, че играчи на "Левски" вероятно са били удряни в автобуса след ремито в Гоце Делчев. "Когато спряха автобуса, май подейства това нещо. Имаше разговори на висок тон. Удряни и заплашвани сигурно е имало, защото аз закъснях. Мисля, че двама души влязоха в автобуса. Футболистите не искаха да говорят с хората", добави той.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com