Ще бъде ли коронована Барселона в Мадрид?

7635
Ще бъде ли коронована Барселона в Мадрид?

Дойде и денят на изборите, когато очите на всички в страната ще са вперени в урните. И все пак, ако ви писне от сметки кой какво печели или губи за парламента, винаги можете да обърнете очи към Цар Футбол и „Гол за гол”. Защото вечерта предлага две големи дербита.

Атлетико Мадрид – Барселона, 20:00 часа

Атрактивно равенство остави и Челси, и Тотнъм в борбата за топ четири

Отборите на "Челси" и "Тотнъм" направиха равенството 2:2 на "Стамфорд Бридж" и оставиха отворена борбата за топ 4 във Висшата лига дв...


Каталунците са само на две точки от 22 шампионска титла в Испания. Едва ли някой се съмнява, че „Барселона” ще е новият първенец в Примера. Реално това стана факт още преди Нова година. Предстои обаче да разберем кога.

През годините „дюшекчиите” доста често са огорчавали Барса, но в последно време, откакто двуполоюсният вариант в Испания стана твърде ярко изразен, каталунците наложиха тотално превъзходство на съперника. В последните пет мача между двата отбора Барса е неизменен победител, при това бяха записани разгромни резултати – 3:0, 5:0, 4:1, последният през есента. А от 14 мача двата отбора не са фиксирали равенство помежду си. Дали обаче сега „дюшекчиите” най-после ще покажат характер или просто ще преклонят за пореден път глава, както обикновено правят?

Преди двубоя нещата по отношение на съставите изглеждат отлични – за „Атлетико” само Марио Суарес е под въпрос, докато при Барса липсва единствено Карлес Пуйол. Очаква се Лео Меси най-после да започне като титуляр, след като не го е правил от злополучния мач с „Байерн” в Мюнхен, загубен с 0:4.

Средните ставки на букмейкърите сочат предимство за каталунците – 1.83 срещу 4.00 за „дюшекчиите” и 3.50 за равенство.

Ботев Пловдив и Локомотив Пловдив фиксираха нулево равенство

Отборите на "Ботев Пловдив" и "Локомотив Пловдив" не се победиха и поделиха точките след 0:0 пред препълнените трибуните на стадион "...

Прогноза:

Милан – Рома, 21:45 часа


Последната голяма битка в Серия А. Битката, която решава местата за Европа догодина. Засега „Милан” има предимство от 4 точки пред „Фиорентина” в борбата за Шампионската лига. „Рома” пък е на 2 точки зад „Удинезе” в борбата за Лига Европа, а до края на първенството остават два мача – този кръг и кръгът следващия уикенд.

Мачът е на живот и смърт особено за „Рома”, които в последния кръг ще домакинстват на „Наполи”. Въобще за вълците програмата в края на първенството изобщо не е благосклонна – да играеш с „Фиорентина”, „Милан” и „Наполи” точно в последните четири кръга е голям малшанс. А при победа сега „Милан” си гарантира третото място и няма да трябва да се бори на всяка цена в последния кръг, когато играе със „Сиена”.

Победителят от април в "Гол за гол" повежда и през май, но в солидна компания

Нов месец, нов късмет – в „Гол за гол” дойде ред на решителните мачове и на петата награда в играта – фланелка ...

Като цяло „Милан” има голямо превъзходство в исторически план срещу „Рома” – 71 победи за росонерите при 39 за „Рома” и 45 равенства. В последните 13 мача между двата отбора обаче „Милан” има само 3 победи, всичките с 2:1, при 4 равенства и 6 успеха за „вълците”. А на „Сан Сиро” „Рома” взе четири победи в последните шест мача, като от осем мача като гост на „Милан” „вълците” вкарват всеки път.

Преди мача „росонерите” имат повече проблеми със състава – няма го Рикардо Монтоливо, което е голям удар по отношение на организацията в играта на тима. Боян Къркич също не е готов за игра. За „Рома” липсва контузеният Мартен Стекеленбург.

Средните ставки на букмейкърите са в полза на „Милан” – 1.61 срещу 5.50 за „Рома” и 3.75 за равенство.

Прогноза:

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com