Веселин Топалов подели първото място в Лондон

13751
Веселин Топалов подели първото място в Лондон

Бившият световен шампион Веселин Топалов подели с Шахрияр Мамедяров и Борис Гелфанд първото място на дебютния за сезон 2012/2013 турнир от веригата Гран При на ФИДЕ, който се проведе в Лондон.

Българският гросмайстор постигна най-големия си успех от 2010 година насам, когато изпадна в явна криза след мача за световната корона срещу Вишванатан Ананд и не спечели нищо значимо, предаде БГНЕС.

В заключителния 11-и кръг днес, Веско срази с черните фигури 18-годишния талант Аниш Гири на 52-ия ход и приключи с актив от 7 точки. Толкова имат Мамедяров, който днес направи реми с Петер Леко и Гелфанд, който надви Рустам Касимджанов. В крайна сметка, най-добрият български шахматист подели 1-3 място със съперниците си от Азербайджан и Израел. Веригата Гран При на ФИДЕ за сезон 2012/2013 включва шест шахматни турнира - в Лондон, Ташкент, Лисабон, Мадрид, Берлин и Париж. Наградният фонд на надпреварата в Лондон пък бе 240 000 евро.

Топалов с успех в Лондон

Веселин Топалов постигна втора победа на силния турнир по шахмат от сериите Гран при в Лондон. В партия от 9-ия кръг с черните фигури...

Редактор: Калина Здравкова

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com