Григор след победата: Всички са щастливи!

6940
Григор след победата: Всички са щастливи!
Беше трудно, призна първата ни ракета след успеха над Фредерик Нилсен

Ракета номер едно при мъжете Григор Димитров постигна първата победа на България в двубоя срещу Дания на сингъл на "Хопман Къп", надигравайки Фредерик Нилсен със 7:6, 6:2.

Именно този мач отвори пътя към успеха над датчаните. След края на срещата каза, че е доволен от представянето си, предаде tenniskafe.

Триумф за Цвети и Гришо

Първите ракети на България Цветана Пиронкова и Григор Димитров триумфираха над Дания с 2-1 победи в среща от груповата фаза на неофициа...

"Определено труден мач и точно такъв очаквах да бъде. Той атакуваше при всяка възможност и трябваше да се опитвам да контролирам всяко разиграване, но Нилсен игра много добре", добави Григор Димитров.

"Искам да поздравя и публиката, особено българите по трибуните. След тази победа всички са щастливи", обърна се хасковлията към сънародниците ни, които го подкрепяха от трибуните, а отговорът бе бурни аплодисменти.

"В началото на мача той много добре разчиташе сервиса ми, така че трябваше да приложа различна стратегия и да променям ударите си в разиграванията. Понякога правих двойни грешки, но не паднах духом и играх добре във важните моменти".

Димитров бе помолен да коментира и прехода от юношеския към мъжкия тенис.

Гришо ни върна в играта

Григор Димитров постигна престижен успех и върна България в играта в сблъсъка с Дания за "Хопман Къп". Първата ни ракета победи Фредер...

"Беше много трудно. В началото си мислех, че щом съм №1 при юношите, значи ще съм сред най-добрите при мъжете, но истината е, че не бях дори близо до това ниво. Трябваше да открия играта си и правилната стратегия, както и правилния избор на удари. Все още имам да извървя дълъг път, за да ги стигна", отговори първата ни ракета.

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com