1 чаша топла вода сутрин на гладно и ще забравите за наднорменото тегло

14742
1 чаша топла вода сутрин на гладно и ще забравите за наднорменото тегло
Снимка: iStock

Наднорменото тегло не само често води до понижено самочувствие и неодобрение на собственото тяло и външен вид, но и до редица социално значими заболявания като хипертония, сърдечно-съдови проблеми, диабет. Наднорменото тегло значително увеличава риска от тях. Рационалното и пълноценно хранене, по-бедно на калории, но богато на витамини и минерали, съчетано със спорт и процедури в салон за красота, са пътят към справяне с излишните килограми и постигане на съвършена фигура. Често обаче след края на диетата килограмите се възвръщат, а понякога те надскачат първоначалното тегло. Необходима е тотална промяна в начина на живот за постигане на задоволителни резултати и за запазването им. Защо не започнете с малки промени в ежедневието си като с чаша топла вода сутрин на гладно? Подобни малки стъпки не ви костват толкова усилие и време, колкото например броене на калориите или едночасово потене във фитнес залата всеки ден, но са достатъчно ефективни, за да се възползвате от предимствата им.

Чаша вода с лимон преди лягане и вижте резултата

Защо чаша топла вода сутрин на гладно помага при наднормено тегло?

Водата е извор на живот. Събуждайки се с чаша вода, събуждате тялото си и му помагате да навлезе в работен режим. Когато водата е топла, не гореща, но достатъчно топла, тя допринася допълнително за борба с наднорменото тегло. Топла вода сутрин на гладно ускорява отслабването, защото:

- Топлата вода стимулира метаболизма и по този начин помага за изгаряне на калориите по-пълноценно и по-бързо. Поетата храна не се натрупва в мастните депа при добър метаболизъм, а се изгаря.

-  Топлата вода стимулира перисталтиката и стомашно-чревния тракт и подпомага правилното функциониране на стомаха и червата.

-  Хидратира тялото и пълни стомаха. Така се чувствате по-малко гладни на закуска, поемате по-малко храна и съответно по-малко калории, което е полезно за свалянето на килограми.

-  Чаша топла вода сутрин на гладно подпомага изхвърлянето на токсините от тялото, а детоксикацията е важна част от цялостната програма за отслабване.

-  Топлата вода сутрин на гладно потиска апетита и ви помага да ядете по-малко по време на закуска. Тя ви помага и да не чувствате вълчи глад на път за работа, който може да доведе до закупуване на бърза закуска от тесто и провал на добрите намерения да хапнете плодове в офиса.

Не понасяте чистата вода? Няма проблем, сложете в нея резен лимон или портокал. Ще останете очаровани от вкуса и аромата, които ще събудят напълно сетивата ви. Може да ускорите процеса на отслабване и да подпомогнете борбата с наднорменото тегло с още една топла чаша вода преди обяда си, за да заситите глада и да хапнете по-малко и по-полезни ястия. Допуска се и заместване на чашата вода преди обяд с чаша чай, но задължително от билки и сварен в дома ви, тъй като пакетираните съдържат и други вещества. Вероятно е излишно да подчертаваме, че чаят не следва да се подслажда нито със захар, нито със мед, нито да му се добавя мляко или каквото и да е, за да помогне за отслабването.

Ползи за здравето от пиенето на топла вода сутрин на гладно

Освен за фигурата чаша топла вода сутрин на гладно е полезна и за:

  • имунната система, държейки настинките по-далеч от вас,
  • потискане на киселините в стомаха,
  • подобряване на храносмилането и профилактика на запека, улесняване на изхождането,
  • подобряване на тена на кожата и свежестта ѝ, хидратация и съхраняване на младостта.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Когато човек го сърби цялото тяло, какво означава това?

Канела: защо е опасна и как влияе на нивата на кръвната захар?

Болката в сърцето отива в лявата ръка: каква може да бъде причината?

Лазаровден и Цветница: Срещата на християнските празници и народните традиции

Защо храчките в носоглътката не изчезват: възможни причини и лечение

Как да се отървете от гълъбите на балкона?

Как лесно да отделите черупката от яйце с помощта на вода и чаша

Чудотворен: 5 изненадващи ползи от приема на женшен всеки ден

Тези 5 храни ще подобрят паметта ви

Всеки трябва да знае тези естествени лекове: Много ефикасни при ухапване от насекоми

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com