7 храни, които да ви държат енергични, докато работите

1899
7 храни, които да ви държат енергични, докато работите
Снимка: iStock

Как да се храним, за да предотвратим постоянната умора през деня?

Вероятно всеки от нас се сблъсква с умора по време на работния ден. И много често това  продължава дълго време и дори да доведе до тъжни последици. Ето как да се справите с непрекъснатата умора и какви продукти дават сила на тялото, разказват диетолозите.

1.           Горчив шоколад

Той не само има много полезни свойства, но също така дава жизненост и сила. Тъмният шоколад подобрява дейността на мозъка, помага му да повиши производителността и да се ободри добре. Ако не сте фен на този деликатес, препоръчваме ви да преразгледате своя поглед към този продукт. Но без фанатизъм: няколко парчета на ден са достатъчни!

2.           Пресни сокове

Идеалното решение за умора. Зарядът от витамини, съдържащи се в зеленчуците и плодовете, не само ще подкрепи имунитета, но и ще прогони умората. А соковете са чудесна лека закуска. Пробвайте се да пиете прясно изцеден сок сутрин или да го вземете със себе си на работа. Ще се заредите с енергия и ще ви мобилизира за трудови подвизи. Соковете могат да се разреждат с вода или да се смесват.

Лекар: Тези храни ще ви дадат страхотен прилив на енергия

3.           Авокадо

Този отвъдморски плод съдържа здравословни полиненаситени мазнини, които подобряват кръвообращението, и въздействат на метаболизма и холестерола. Това действа директно върху функционирането на мозъка, а също така подобрява тонуса на тялото. Тъй като авокадото е с ненатрапчив вкус, можете да се прибавя към салати или да изпечете яйце в половината му за закуска.

4.           Зеле

Един от най-евтините продукти, който е богат на желязо, необходимо на човек. Този елемент помага на тялото да издържа по-добре на стреса и да пребори умората. От този продукт можете да направите много вкусни салати, а също и да го използвате като гарнитура или лека закуска за почти всяко ястие.

5.           Морска риба

Морската риба има много полезни мазнини, които подобряват благосъстоянието, а също така са много полезни за мозъка и активността през деня. Можете да изпечете сьомга, да направите рибена супа или да добавите парчета риба към салата, като приготвите салата с риба тон.

Коя храна дава най-много енергия?

6.           Какао

Какаовите зърна имат специални компоненти, които не само подобряват кръвообращението в мозъка, но и спомагат за производството на необходимите хормони, като допамин. Спомнете си любимия си вкус от детството, опитайте се да си вземете какао вместо кафе в кафенето. Настроението ви ще се подобри и ще изпълнявате задачите в пъти по-бързо.

7.           Сушени плодове

Повечето от нас ядат твърде много продукти с рафинирана захар всеки ден, което води до летаргия и умора. Опитайте да замените "чистата" захар с подобни на вкус храни като мед или сушени плодове. За тялото такова хранене ще бъде по-полезно и вашата производителност ще се увеличи.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Кои са най-неподходящите храни при разстройство?

Когато човек го сърби цялото тяло, какво означава това?

Канела: защо е опасна и как влияе на нивата на кръвната захар?

Болката в сърцето отива в лявата ръка: каква може да бъде причината?

Лазаровден и Цветница: Срещата на християнските празници и народните традиции

Защо храчките в носоглътката не изчезват: възможни причини и лечение

Как да се отървете от гълъбите на балкона?

Как лесно да отделите черупката от яйце с помощта на вода и чаша

Чудотворен: 5 изненадващи ползи от приема на женшен всеки ден

Тези 5 храни ще подобрят паметта ви

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com