Девет причини да започнете да пиете лимонова вода още днес

8339
Девет причини да започнете да пиете лимонова вода още днес
Снимка: Pexels

Не само диетолозите, но и лекарите говорят за лимоновата вода. Всички вече знаят за предимствата на тази обикновена комбинация и много ресторанти предлагат лимонова вода вместо обикновена. Ако все още не започвате деня си с чаша от тази напитка, първо разберете всичко за свойствата ѝ и след това си купете сочни лимони.

Отслабване

Лимоните съдържат полифенолни антиоксиданти, които могат да ви помогнат да отслабнете. Тези, които искат да отслабнат, лесно свалят излишните килограми като използват лимонова вода. Пиенето на много вода с лимон просто ви помага да се чувствате сити и ще ви предпази от преяждане.

Воден баланс

8 безценни приложения на ЛИМОНА

Натуралният антиоксидант, или добре познатият ни лимон, се използва за лечение на различни проблеми от древни времена. Лимонът съдържа ...

Експертите казват, че добавянето на малко лимонов сок към водата ще ви кара да пиете още вода. Така водният баланс се поддържа на необходимото ниво. За възрастен са достатъчни 2-3 литра вода на ден.

Витамин С

Лимонът е ценен източник на витамин С, който е антиоксидант, помага да се намали рискът от развитие на сърдечно-съдови заболявания. Един лимон съдържа 90% от дневната доза полезен витамин, така че редовното пиене на вода с пресен сок ще достави необходимото количество витамин.

Красива кожа

Всеки знае, че нивото на хидратация на кожата веднага се отразява на външния й вид. Ако искате да видите твърда, гладка кожа, пийте много вода и витамин С. Лимонената вода ще помогне за премахването на токсините, ще стимулира производството на колаген и еластин.

Поставете лимон до леглото си и ще се изненадате на промените

Много е написано за това колко са полезни лимоните, заради високото им съдържание на витамин С. Вярвате или не, но слагането им в чай, ...

Добър метаболизъм

Изпийте чаша топла лимонова вода сутрин на гладно, за да заработи храносмилателната система. Лимонът не играе основна роля в този процес, но ще помогне да се увеличи количеството течност, което пиете през деня.

Свеж дъх

Лимонът активно и бързо неутрализира неприятните миризми, поради което се включва в много почистващи продукти. Също така стимулира производството на слюнка, което облекчава сухотата в устата.

Намаляване на риска от камъни в бъбреците

Почистете и освежете дома си с лимон

Лимонът е онзи плод, който освен че присъства на трапезата ни поради високото си съдържание на витамин Ц, успява и да се справи с почис...

Камъните в бъбреците са калциеви отлагания, а лимонената киселина ще намали риска от появата им. Смесите половин чаша лимонов сок със същото количество вода.

Чудесно настроение

Ароматът на лимон бързо понижава нивата на хормона на стреса и подобрява настроението. Може би сте забелязали, че много продукти за ароматерапия непременно съдържат етерично масло от лимон. Неговият сок съдържа калий, липсата на който влияе негативно на настроението на човека.

Коригирайте киселинно-алкалния баланс

Човек боледува по-рядко, ако средата му е алкална. В кисела среда болестите се развиват по-лесно и по-бързо. След като водата с лимон се погълне, плодовите частици се метаболизират и произвеждат алкален ефект. 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Тези зодии се превръщат в най-добрите съпруги - вижте кои са те

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 23 април /валутен калкулатор/

Какво да правим при предозиране с магнезий

9 цитрусови плода, които заслужават място във вашия хладилник

4 начина да привлечете мъж Рак

Подкрепени от науката съвети за бързо и устойчиво отслабване

4 начина да привлечете жена Скорпион

Експерт: Тези 4 храни са страхотни за здравето на сърцето и мозъка

Какво влошава алергиите през нощта?

Какви огромни ползи ни носи водата от овесени ядки?

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com