Подгответе кожата си за лятото

4492
Подгответе кожата си за лятото
Снимка: iStock/Guliver

От какви грижи се нуждае кожата на лицето ви?

Въпреки факта, че пролетта е може би най-доброто време за различни козметични процедури, с висока слънчева активност се препоръчва да се използва дълбоко механично почистване и някои пилинги с повишено внимание.

Домати - най-новият хит сред домашната козметика!

Рядко се среща човек, който да не обича да яде домати. Те са не само вкусни, но и особено полезни. Според учените този зеленчук е пълен...

Освен това, за да се избегне появата на пигментация, използването на козметика с високо съдържание на ретинол (витамин А) трябва да бъде намалено или напълно елиминирано.

Предпочитание трябва да се дава на процедури, насочени към облекчаване на общата умора на кожата, активиране на естествените процеси на защита и обновяване.

Осезаеми ползи от подготовката на кожата за летния сезон могат да бъдат получени от процедурите: като повърхностни пилинги с млечна или манделова киселина, биоревитализация и мезотерапия.

Общият укрепващ ефект ще бъде осигурен от процедурите на класическа козметика, индивидуално за всеки пациент. Така че, за да премахнете грима през пролетта и лятото, най-добре е да използвате мицеларна вода, а тоалетното мляко е по-добре да оставите настрана за студеното време, както и плътни основи за грим: вместо обичайната основа, използвайте леки сенки.

За да неутрализирате негативните ефекти от ултравиолетовото лъчение, не забравяйте за серумите с антиоксиданти и, разбира се, слънцезащитните кремове.

Дерматологични и козметични проблеми – решете ги с преглед при кожен лекар

Дерматолозите са известни още като кожни лекари. Тяхната сфера е съществен дял от медицината, която се ангажира с лечения на проблеми, ...

Как да подготвим кожата на тялото си за лятото?

В дългите студени месеци кожата на тялото изпитва не по-малко стрес от кожата на лицето. Затова през пролетта тя също се нуждае от специални грижи, които ще помогнат за възстановяване на нейното здраве и красота.

Важен елемент от подготовката на кожата на тялото за плажния сезон е нейното почистване от мъртвите кожни клетки. За тази цел можете да използвате ексфолианти, докато не трябва да забравяме, че след зимата кожата има тенденция да проявява специална чувствителност, така че използваните средства трябва да бъдат възможно най-щадящи.

През пролетта и лятото използването на слънцезащитни продукти и овлажнители е наложително за поддържане на здрава кожа.

Ако натрупаните през зимата проблеми се проявят като локални мастни натрупвания или целулит, на помощ ще дойдат професионални техники - лазерно оформяне на тялото и LPG масаж на тялото.

Не слагайте това върху лицето си, ако искате красива кожа

Кожата на лицето е много деликатна и затова върху нея трябва да се поставят единствено висококачествени продукти, които са специално пр...

С тяхна помощ можете не само значително да подобрите състоянието на кожата на тялото, като повишите нейната стегнатост и еластичност, но и да намалите стриите, да се отървете от целулита и да коригирате контурите на тялото, като значително намалите локалните мастни натрупвания.

Когато планирате процедури за подготовка на кожата на лицето и тялото си за лятото, не забравяйте да се консултирате с професионалисти – дерматолози. Те ще посочат най-доброто за Вашата кожа!

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Не можете да отслабнете: Тези хранителни добавки ще ви помогнат

Колко съвместими са зодиите Лъв и Скорпион?

Най-лесният начин за прогонването на паяците е този

8 храни, които ще направят метаболизма ви парен локомотив

5 основателни причини да консумирате ягоди

Никога не яжте тези храни заедно, ако искате да отслабнете

6 естествени метода да се заредите с енергия за лятото

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 16 април /валутен калкулатор/

Кои витамини спомагат за добър сън

4 често срещани грешки, които трябва да избягвате със Скорпион

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com