Популярни ръкоделия у нас и в чужбина - говорим за гоблени за шиене и диамантени гоблени

9204
Популярни ръкоделия у нас и в чужбина - говорим за гоблени за шиене и диамантени гоблени
Снимка: milenastyle.com

Бродираните картини или така наречените гоблени за шиене винаги са били високо ценени през годините, тъй като някога бродирането им е изисквало огромно количество труд, време и майсторски умения. Ето защо съвсем не е изненадващо, че малцина са можели да си позволят да покупката на подобно произведение на изкуството.

Но времената се менят и в днешно време вече е много по-лесно да се изработят гоблени за шиене, както и се появиха нови алтернативи като прекрасните диамантени гоблени, които зашеметяват със своята искряща красота.

Да изработите подобни произведения на изкуството със собствените си ръце е много лесно, дори и за начинаещи творци. В същото време те са изключително модерни и може да се каже, че една от най-обещаващите трайни тенденции, която скоро няма да утихне.

Искате ли и вие да опитате сътворяването на нещо толкова прекрасно със собствените си ръце? Съвременната технология дава възможност за изработка на гоблени за шиене и диамантени гоблени, които всеки може да направи сам, дори без да притежава какъвто и да било опит.

За тези, които искат да опитат, ще добавим, че, както се казва, няма невъзможни неща. Можете да си закупите специални комплекти гоблени за шиене, които идват с всичко необходимо, за да стане възможно изработването на прекрасната картина. Специализираните комплекти се предлагат в широка гама. Просто трябва да изберете този, който отговаря на вашия вкус. Изключително лесно е да изтеглите безплатни мини схеми за бродиране и да започнете вашето приключение.

Гоблени за шиене - необходими материали

За бродиране на гоблен се използват конец, игла, ножици, схема за бродиране, както и специално платно. Избирате желаните нишки, а може да използвате и собствени конци. Бродираните картини не изискват специални конци, но изискват специално платно. Когато бродирате, трябва да използвате много малка част от него, което ще ви позволи да го покриете с конци изцяло, без да се образуват празнини и дупки. Ще се изненадате от резултата - истински гоблен, не просто красив, а направо великолепен. В днешно време има множество модели, и от всеки каталог за нови гоблени, можете да изберете вашия следващ гоблен.

Диамантени гоблени – как се изработват?

Така наречените диамантени гоблени идват при вас в „суров“ вид – в комплекта ще откриете схема и многоцветни кристалчета, както и лепило, с което да ги позиционирате върху схемата. За да се улесни този процес, се използва специален инструмент – стилет, пинсети, които могат да бъдат включени в комплекта или да се закупят отделно. Но още щом започнете заниманието по изработката на вашия диамантен гоблен, ще усетите невероятен прилив на енергия и процесът ще ви завладее напълно. Е, готови ли сте да опитате?

Страхотните комплекти гоблени за шиене и диамантени гоблени ви очакват!

 

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Кои са най-неподходящите храни при разстройство?

Когато човек го сърби цялото тяло, какво означава това?

Канела: защо е опасна и как влияе на нивата на кръвната захар?

Болката в сърцето отива в лявата ръка: каква може да бъде причината?

Лазаровден и Цветница: Срещата на християнските празници и народните традиции

Защо храчките в носоглътката не изчезват: възможни причини и лечение

Как да се отървете от гълъбите на балкона?

Как лесно да отделите черупката от яйце с помощта на вода и чаша

Чудотворен: 5 изненадващи ползи от приема на женшен всеки ден

Тези 5 храни ще подобрят паметта ви

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com