Топ 10 на продуктите за ударно изгаряне на мазнини

5942
Топ 10 на продуктите за ударно изгаряне на мазнини
Снимка: iStock/Guliver

Тези топ продукти са вашият най-верен съюзник в пътя към стройна фигура. Разбира се, единствено консумацията им не е достатъчна. Ако не полагате никакви усилия, резултатът ще бъде нулев.

Но в съчетание с правилните навици, те ще се превърнат във ваши незаменими помощници в начинанието да се отървете от излишните килограми.

1. Нискомаслени млечни продукти

Киселите млека и кефирът спомагат за производството на калцитриол - вещество, изгарящо мазнини. Но ако те са с високо съдържание на мазнини, ефектът от това се губи. Млечният протеин ускорява метаболизма, което също оказва положителен ефект върху изгарянето на мазнините.

2. Джинджифил

Джинджифилът ускорява метаболитната активност и насърчава бързото изгаряне на мастните клетки.

Маринованият корен е идеалното допълнение към вашата диета. Консумацията му ще ви помогне да отслабнете по-бързо. Задължително е единствено да го консумирате умерено.

3. Грейпфрут 

Всеки спортист знае за тези свойства на грейпфрута и го предпочита вместо десерт. Този червен плод всъщност кара тялото да губи калории и премахва телесните мазнини. 

Защо да пием по-често джинджифилова вода

Напоследък пикантния корен се появява навсякъде - има дори и енергийни напитки с аромат на джинджифил, дъвки и смеси за пиене на разпол...

Грейпфрутът съдържа флавоноида нарингин - вещество, което разгражда мазнините. Освен това този плод има жлъчегонно действие. Единственият му негатив е неговият леко горчив вкус.

4. Боб

Бобът е източник на протеини, ценни за храносмилането. За преработката им тялото изразходва голямо количество енергия, включително и телесни мазнини. Разбира се, ако консумирате боб в комбинация с мазни сосове, тогава усилията ви ще бъдат напразни, защото на мястото на изгорените мазнини бързо ще се появят други.

5. Канела

Канелата понижава нивата на глюкозата и забавя складирането на мазнини. Може да я използвате като подправяне на чай, кафе, десерти, печива или да я добавите към вашето здравословно смути.

Нов метод за отглеждане на джинджифил у дома

Джинджифилът е една от онези подправки, които биват широко разпространени както в кулинарията, така и в медицината. С нея може да спосо...

6. Зелен чай

Редовната консумация на зелен чай оказва благоприятен ефект върху загубата на тегло и метаболизма. Ако изпивате по две чаши дневно от него, ще увеличат значително шансовете да загубите няколко килограма само за месец. Просто се научете как да го приготвяте правилно, за да извлечете максимума от хранителните вещества в него.

7. Малини

Малините са богати на ензими, които стимулират процеса на изгаряне на мазнините. Просто трябва да внимавате, тъй като те са не само силен алерген, но и съдържат киселини, които могат да навредят на храносмилането.

8. Зеле

7 неща, които се случват с тялото ви, когато всеки ден ядете джинджифил

Напоследък диетолозите все по-често говорят за ползите от джинджифила.  Този лечебен корен е известен не само със специфичния си в...

Бялото зеле прочиства добре не само червата, но и цялото тяло от токсини. То изобилства от витамини и микроелементи, както и от вещества, които допринасят за нормализирането на дейността на храносмилателната система.

9. Червено вино

Както всеки алкохол и червеното вино, трябва да се консумира с мярка, въпреки очевидните му ползи. То съдържа полезни ензими, които помагат за разграждането на мазнините.

10. Папая

Благодарение на ензимите в състава си този екзотичен плод помага за бързото абсорбиране и разграждане мазнините и протеините.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Кои са най-неподходящите храни при разстройство?

Когато човек го сърби цялото тяло, какво означава това?

Канела: защо е опасна и как влияе на нивата на кръвната захар?

Болката в сърцето отива в лявата ръка: каква може да бъде причината?

Лазаровден и Цветница: Срещата на християнските празници и народните традиции

Защо храчките в носоглътката не изчезват: възможни причини и лечение

Как да се отървете от гълъбите на балкона?

Как лесно да отделите черупката от яйце с помощта на вода и чаша

Чудотворен: 5 изненадващи ползи от приема на женшен всеки ден

Тези 5 храни ще подобрят паметта ви

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com