Здравословните храни, които да хапваме през есента и зимата за детокс

9874
Здравословните храни, които да хапваме през есента и зимата за детокс
Снимка: iStock

Цвекло

Богатото лилаво цвекло е любима детокс храна. Те са пълни с беталаини, за които е научно доказано, че детоксикират черния дроб. Неотдавнашно проучване установи също, че колоездачите, които са изпили две чаши сок от цвекло 2,5 часа преди състезание от 2,5 мили, са подобрили постиженията си с 2,8 процента, вероятно защото цвеклото увеличава азотния оксид в тялото, който подпомага притока на кръв и по този начин кислород към мускулите.

Тъй като цвеклото може да има доста земен вкус, препоръчва се  добавяне на лимонов сок, за да се покаже сладостта му.

Карфиол

4 стъпки към детокс и красива кожа

На всеки се случва понякога да прекали с вредните храни и напитки. Това веднага се отразява на тялото. Подуване, газове, неприятни усещ...

Карфиолът  е с високо съдържание на индол-3-карбинол, друго хранително вещество, което почиства черния дроб. Диетолозите препоръчват да го използвате като заместител на картофеното пюре или да го смесите в супа, за да получите обилен, задоволителен вкус, подобен на смес от картофено пюре.

Куркума

Куркумата е призната за най-силния детоксикатор. Повече проучвания са направени върху куркумата, отколкото върху почти всяка друга подправка за нейната сила да намалява болката. Тя е фантастична за болки в ставите и стабилизиране на червата. Доказано е също, че куркумата защитава мозъка, като намалява плаката, която може да доведе до болестта на Алцхаймер. Купете я прясно смляна в малки количества и я използвайте, вместо да купувате повече.

Кокосово масло

Вместо да заливате храната си с масло от рапица или рафинирано слънчогледово масло, които могат да се окислят при нагряване и да причинят хаос в храносмилателната ви система, диетолозите препоръчват готвене с кокосово масло. То съдържа средноверижни триглицериди (MCT) и тези MCTs правят кетонни тела, които управляват мозъка ви, така че в крайна сметка имате повече мозъчно гориво, споделят те. Също така се справя добре с топлината, така че можете да сотирате месо и зеленчуци без да се притеснявате от окисляване.

Тези две напитки ще прочистят тялото ви за два дни!

С тези две невероятни рецепти, вие не само ще пречистите тялото си, така че да го усетите здраво и енергизирано, но дори ще успеете да ...

Ако можете да добавите суров кокос в други части на вашата диета, ще е още по-добре!

Пчелен мед

Въпреки че на много от нас може да е трудно да спрат добавянето на подсладители към напитките и десертите, диетолозите предлагат да замените бялата захар със суров мед. Въпреки че медът все още има въглехидрати и калории, той е естествен, антибактериален и противогъбичен и е по-здравословен вариант от тръстиковата захар, която е рафинирана в гранулираната бяла захар, която всички познаваме.

Немлечни млека

Млечните продукти образуват слуз, която може да задържи способността на тялото ви да се освобождава от токсините. Много хора, които изключват млечните продукти, изчистват синусите и кожата си. Тя намират бадемовото мляко за малко рядко и вместо това предпочитат кокосово мляко или мляко от кашу.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ПОЛЕЗНО:

Долар - лев. Колко струва един щатски долар към един български лев днес, 20 април /валутен калкулатор/

Как да се държим с хипохондрик, така че да му помогнем?

Първа помощ при високо кръвно: Ето какво трябва да се направи

Как числата могат да съсипят живота ви?

8 уникални предимства на витамин Е

9 заболявания, които водят до умора и сънливост

7 тихи признака, че имате дефицит на желязо

Когато стресът ви удари в тялото: 15 неподозирани симптоми

Как да облекчим мускулния спазъм на врата?

Опасни симптоми: болка в ушите и главоболие - какво да правим

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com