Кметът на Горна Оряховица ще се кандидатира за нов мандат

2292
Кметът на Горна Оряховица ще се кандидатира за нов мандат
Снимка: община Горна Оряховица

Кметът на Горна Оряховица Добромир Добрев ще се кандидатира за нов, четвърти мандат. Това става ясно от негово изявление след проведените в структурата на ГЕРБ номинации.

„Екипът на ГЕРБ – Горна Оряховица тръгна към поредната си изборна победа. Номинациите за кандидати за кметове и общински съветници са направени и очакваме Изпълнителната комисия да одобри предложенията на местната структура. Общинската организация на партията за четвърти пореден път ми даде своето доверие и ме номинира за кандидат за кмет на общината. Това определено задължава. За мен е не само оценка, но и стимул да продължа започнатите политики и проекти. Давам си сметка, че един човек сам по себе си не може да направи нищо. Затова се радвам, че имаме силен екип, в който влизат опитни и познати съветници, както и нашите успешни кметове в населените места, но и много нови – млади и ентусиазирани, хора. На тях разчитаме да предлагат нови идеи, да погледнат на общинската работа с нови очи и да бъдат двигатели на новите проекти“, е посочил той.

Те очакват одобрението на листата и кандидат-кметовете до един месец, през което време ще подготвят програма за управление на общината през следващите 4 г. 

„Приключва един мандат, който оценявам като най-трудния досега, защото беше една поредица от кризи. Започна се с пандемията от ковид, след това дойде политическата криза с поредица от парламентарни избори и смяна на правителства. Последва войната, икономическата криза и инфлацията. Реално последните четири години за местната власт бяха години на преодоляване на кризи и нямаше много възможности за развитие и надграждане. Затова и някои неща, които бяха залегнати в предишната ни програма, останаха неизпълнени и ще очакваме тяхната реализация през следващите години.

Въпреки трудностите успяхме да постигнем много неща. На първо място успяхме да запазим финансовата стабилност на общината и нямаше сътресения в нито един от секторите с общинско финансиране“, посочи Добрев.

Той се надява на политическа стабилност през следващите години, за да постигнат по-добро развитие и растеж.

„Приключваме мандата с много готови проекти, с които кандидатстваме за финансиране, както и с много идеи за местно развитие. И предлагаме екип, който има достатъчно опит, но и нова мотивация да изведе община Горна Оряховица като водеща не само сред големите необластни центрове, но и да се съизмерва с много областни градове“, подчертава градоначалникът.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Още от ВЕЛИКО ТЪРНОВО:

Пламнал пожар заради нощна лампа: Възрастна жена е с изгаряния

Ваксиниран младеж е с коклюш във Велико Търново

ВАС ще има последната дума за проекта на Вълка за огромен инсинератор край Павликени

Авария остави без вода Велико Търново и още няколко града

Хората в Павликени си имат камила (СНИМКИ)

Сериозна авария: Велико Търново е без вода

След 14 бременности: 33-годишна жена роди за 11-и път у нас

2-годишно дете почина в болницата във Велико Търново

Два дни грипна ваканция в област Велико Търново

За трето дете: 10 000 лева накуп ще дават в Горна Оряховица

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com