Гърция привършва парите след месец

6582
Гърция привършва парите след месец

Гърция е заплашена от фактически фалит, и то само след месец. Заради недостиг на средства южната ни съседка ще бъде принудена да спре изплащането на заплати и пенсии, както и да спре вноса на животоспасяващи лекарства, на гориво и храни.

Оказа се, че въпреки новия спасителен заем от 130 милиарда евро, Атина не може да компенсира голямата дупка в бюджета си.

Докато европейските лидери се опитват да намерят начин да запазят цялостта на еврозоната, Гърция бързо привършва парите. Твърде вероятно е Атина да остане без пари през следващия месец – малко след провеждането на парламентарния вот в страната. Високопоставен правителствен източник изтъкна, че банките в страната всячески се опитват да избегнат посегателство върху фондовете, предназначени за рекапитализирането им.

Ако хазната се изпразни, то кабинета вероятно ще бъде принуден да спре изплащането на бюджетните заплати и пенсиите, както и да спре вноса на лекарства, горива и хранителни продукти.

Ципрас: СИРИЗА не е против ЕС и еврото

Лидерът на радикалната гръцка левица СИРИЗА опроверга слуховете, че иска да види страната извън еврозоната, но въпреки това не пропус...

Ако иска да избегне този сценарий Атина трябва да прибегне до фондовете, заделени за спасяването на изпадналия в криза банков сектор. Според гръцките управляващи, въпреки отпускането на поредния транш от спасителната европейска помощ в размер на 130 милиарда евро, в бюджета пак ще има дефицит от 1 милиард в 700 милиона евро, тъй като приходите от данъци и други източници на потенциални доходи бавно, но сигурно пресъхват.

"Ню Йорк Таймс"

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com