Мит Ромни: Политиката на Китай за едно дете е „варварска”

6765
Мит Ромни: Политиката на Китай за едно дете е „варварска”

Републиканският претендент за кандидат-президент на Америка Мит Ромни осъди политиката на Китай за едно дете като "варварска", предава АФП, цитиран от агенция "Фокус".

„Ще прекратя финансирането за Фонда за населението на ООН, който подкрепя варварската политика на Китай за „едно дете”, заяви Ромни в речта си на конференция във Вашингтон.

Микроблогърите в Китай задължени да влизат с истински имена

Интернет потребителите, които имат профил в сайтове за микроблогинг, регистрирани в Китай под псевдоним, няма да могат да изпращат съ...

Държавни медии в Китай съобщиха през октомври, че Пекин ще продължи политиката, която налага санкции на двойки с над едно дете.

Ограничителната политика на Китай е въведена през 1979 г. с цел да намали растежа на населението. Тя обаче става все по-непопулярна с нарастване на темпа на застаряване на населението.

Критици критикуват политиката и за дисбаланси в половете, тъй като са разпространени селективните спрямо пола аборти, както и изоставяне на бебета-момичета.

Държавната китайска политика оказва и голям натиск на единственото дете да поддържа финансово родителите си и прародителите си.

Вън Цзябао: Китай няма да купува Европа

Китай няма нито възможността, нито намерението да "купи Европа", каза премиерът на азиатската страна Вън Цзябао след новината за нара...

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com