Бекенбауер: Латиноамеринските отбори са най-добре подготвени за Световното

9446
Бекенбауер: Латиноамеринските отбори са най-добре подготвени за Световното
Снимка: Getty Images/Guliver

След мачовете от груповата фаза похвалих високата скорост и смелите и атакуващи стилове, които показаха отборите, но предсказах, че тактиката ще вземе връх във фазата на елиминациите. Това се случи с някои отбори, но не с всички. Спираща­та дъха скорост все още я има, тимовете играят офанзивно и много от мачовете се решиха в последните минути. При това пет отидоха на продължения, два от тях - на дузпи.

На осминафиналите на пре­дишните мондиали резултати­те бяха лесно предсказуеми и раз­деляха фаворитите от остана­лите. Днес отбори като Коста Рика и Колумбия продължават напред, само по себе си това е достойно за похвала.

Лечков: Франция може да изненада Германия

Героят от САЩ'94 Йордан Лечков не изключва възможността Франция да изненада Германия в предстоящия четвъртфинал на световното първенств...

Все още вярвам, че латиноа­мериканците са се подготвяли най-сериозно за този мондиал. До такава степен, че дори обичай­но доминиращата на континен­та Бразилия след драмата с дуз­пи срещу Чили трябва да подхо­ди с уважение към Колумбия. Неймар и ко вероятно са въздъхнали с облекчение след победата над осминафиналите. Според мен обаче Сколари трябва да преосмисли тактиката си за четвъ­ртфинала. Много от бразилците са егоисти, не играят за отбора. Разчита се на отделни проблясъци и индивидуална класа, а така не се става световен шампион.

Ентусиазмът по трибуните все още е огромен и това би трябвало да помогне. Бразилци­те са в състояние да преодолеят следващото предизвикателство и да подобрят играта си. Важно­то в случая е да не позволят на 22-годишната нова суперзвезда на Колумбия Хамес Родригес да блесне, както стори срещу Уруг­вай.

И за Германия елиминациите не започнаха лесно. Срещу фран­ция Бундестимът не може да си позволи да бяга толкова малко и да загуби толкова много топки, както срещу Алжир. Едва през втората част Германия пое контрола върху мача, а головете станаха въпрос на време, макар да се стигна до продължения. В страната много се говори за вра­таря на Байерн Нойер, чиито действия като либеро предотв­ратиха изоставане в резултата. Мнозина го сравниха със Сеп Майер от 1974-а. Ясно е, че Нойер не е новият либеро, защо­то на този позиция имаш и задължения в атака. Кан, пред­шественикът на Нойер, стана №1 на Мондиал 2002 със суперспасявания. Той описа играта на Германия в защита като своеоб­разно харакири. На два пъти сре­щу Алжир ситуацията бе на път да излезе от контрол. Ако Нойер бе закъснял с част от секундата, щеше да получи червен картон. Наистина трябва да е бил много сигурен, че ще стигне първи до топката.

Фетел: Бундестимът ще удари Франция в продълженията

Пилотът на "Ред Бул" Себастиан Фетел разкри, че ще подкрепя Германия на тазвечершния четвъртфинален мач на Световното срещу Франция. Сп...

Макар че франция изглежда по-силна от Алжир, мисля, че за Германия ще бъде по-лесно на четвъртфиналите, французите са ни много no-познати, а всеки играч ще е доста по-концентриран.

Позволете ми да пророня ня­колко сълзи за изненадващо сил­ните мексиканци, които завър­шиха в групата със същия точ­ков актив като Бразилия. Прос­то нямаха късмет да допуснат 2 гола в края срещу Холандия. Би трябвало оранжевите да нямат проблеми срещу Коста Рика. За разлика от предишни турнири холандците сега не се опияня­ват от собствения си стил, иг­раят много по-хладнокръвно, прагматично, рационално и ефи­касно.

Сълза има и за Швейцария. Тимът се бори фантастично в последния мач на своя велик треньор. Бяха толкова близо до победата над Аржентина, след като успяха да държат Меси под контрол. Той така и не влезе в мача. Боли, когато удържиш 118 минути, а после нямаш късмет и стреляш в гредата. На такива турнири е нужен и малко шанс. За Швейцария щеше да е чудесно да играе на четвъртфинал и да от­ложи края на бляскавата кариера на Отмар Хитцфелд още малко.

Последната сълза е за амери­канците, които водиха велика битка с технически превъзхож­дащите ги белгийци. Загубиха, но Юрген Клинсман накара стра­ната да се интересува и от футбол. Включително прези­дентът Барак Обама.

Погба: Искам да мога всичко във футбола

Младата звезда на Ювентус Пол Погба призна, че обича да играе при определена тактическа схема. Френският национал заяви, че е полезно з...

в-к "Тема спорт"

 

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com