Херо: Холандия победи в паузата за вода

12724
Херо: Холандия победи в паузата за вода
Снимка: БГНЕС

"Холандия спечели осминафинала срещу Мексико в паузата за пиене на вода, направена от съдията в края на второто полувреме". Това е мнението на бившия национален селекционер Димитър Димитров-Херо, един от малцината български специалисти, имали щастието да се учат от Луис ван Гаал.

"Треньорът на холандците промени схемата на своя отбор именно в почивката, която се наложи заради горещината в Бразилия, коментира Херо пред "България Днес". - Голямата сила на Ван Гаал е умението му да влияе на мача тогава, когато всичко изглежда загубено".

Русеф: Критиците ни понесоха унищожителна загуба

Президентът на Бразилия Дилма Русеф заяви, че песимистите и критиците, които са предричали провал на Световното първенство по футбол, о...

Димитров познава холандския специалист още от 90-те години, когато той води Барселона. Признава, че от него е научил да налага дисциплина в отборите, които води.

"Ван Гаал не е диктатор, както го изкарват някои журналисти, категоричен е Димитров. - Просто държи всички в отбора да спазват наложените от него правила. Винаги намира начин да покаже на играчите, че държи на тях. Готов е да им помага, когато имат нужда от него. Срещу Мексико смени голямата си звезда Робин ван Перси с Хунтелаар и това промени всичко на терена. Подобни решения показват високата класа на един треньор".

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com