Бойко и корупцията - дупе и гащи?

21577
Бойко и корупцията - дупе и гащи?
Снимка: БГНЕС

Бившият правосъден министър на Румъния Моника Маковей е нарушила добрия тон, защото се бърка във вътрешните работи на България и критикува премиера Бойко Борисов. Това заяви председателят на Комисията по правните въпроси в парламента Данаил Кирилов след вчерашното (25 май) посещение на Маковей.

Коментар на редактора

Истинските цигани са политиците*

Заради силна музика – това беше поводът, но не и основната причина българи и цигани да се сбият в Гърмен. Крайно неприятната случ...

Гадничко е, когато премиерът-слънце е засенчван. При това простичко, без фанфари – като му се казва, че в Румъния 100-200 политици са в затвора заради корупция и конфликт на интереси, а в България – нула. И че лъже, че Румъния не напредва в правосъдието. А Маковей, Б.Б. мой, дори иронизира, че щом в България не хващаме никого, сигурно нямаме корупция. Но даже и Б.Б. (Бог Бойко) не може да спори с цифрите, не може и да каже, че няма корупция. Затова и протежетата му го обръщат на „добър тон”, „политически гонения” и тем подобни глупости.

Борисов отдавна е ясен – не е по-различен от Станишев, Орешарски, Доган, Местан и вся остальная сволочь. Борисов е част от политическата клика, която не прави абсолютно нищо конкретно, за да се пресече посевместната корупция. Ама закони се гледат, ама норми, ама органи, ама чудо. И се отрича до откат, че хората са важни. Защото когато имаш човек, на когото не му пука от облаги и заплахи и той действа, за да бъдат изправени сгазилите лука пред правосъдието - от последния селски кмет до премиер и президент, тогава институционалната рамка не пречи. Да не би нещо в българските закони корупцията да не е обявена за престъпление? И още как, само че няма дупе, за да се разчистят плевелите. Има само дупе и гащи.

В заключение – ха дано не вали днес. Че комай само времето и някой и друг спортист ни останаха за радост. И да видим ще се осмели ли Б.Б. да отиде в Гърмен.

Вижте всички последни новини от Actualno.com

Етикети:

Помогнете на новините да достигнат до вас!

Радваме се, че си с нас тук и сега!

Посещавайки Actualno.com, ти подкрепяш свободата на словото.

Независимата журналистика има нужда от твоята помощ.

Всяко дарение помага за нашата кауза - обективни новини и анализи. Бъди активен участник в промяната!

И приеми нашата лична благодарност за дарителство.

Банкова сметка

Име на получател: Уебграунд Груп АД

IBAN: BG16UBBS80021036497350

BIC: UBBSBGSF

Основание: Дарение за Actualno.com